Епидемия от морбили заплашва Пловдив

  • 25 юни 2017 15:50

  • 5147
  • 0
Епидемия от морбили заплашва Пловдив
©

145 са случаите със съмнение за морбили в Пловдивска област. Това съобщи епидемиолог от Регионалната здравна инспекция. През последните седем дни са регистрирани 5 нови случаи със съмнение за наличие на заразното заболяване, а от началото на месец юни – общо 16.

Дежурният епидемиолог увери, че всеки регистриран случай на морбили се проучва от служители на Регионалната здравна инспекция в Пловдив, с цел своевременно предприемане на съответните противоепидемични мерки, съобщава Стандарт. Строго се контролира спазването на връчените предписания. Личните лекари продължават да имунизират срещу морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни на заразените. Въпреки регистрираните нови 16 случаи със съмнение за наличие на заболяването, от Регионалната здравна инспекция увериха, че ситуацията в Пловдивска област се подобрява, тъй като морбили не се разпространява интензивно както през месеците март и април.

До 25 май броят на заболелите достигна 116, а до 17 юни те бяха вече 140. Първият случай на морбили в Пловдивска област бе регистриран на 17-ти март.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини