Загиналите при инцидента с цистерна в Пакистан станаха 148

  • 25 юни 2017 13:07

  • 15313
  • 2
Загиналите при инцидента с цистерна в Пакистан станаха 148
© gettyimages (архив)

Броят на загиналите при взрив на цистерна с петрол в Пакистан достигна 148 души, десетки са в критично състояние, съобщи представител на спасителните служби, цитиран от АП.

Първоначалните данни бяха за 123 загинали и 40 с тежки изгаряния при възпламеняването на превозното средство в пакистанския град Бахавалпур, провинция Пенджаб. Цистерната се движела от южния пристанищен град Карачи към Лахор, столицата на Пенджаб, когато шофьорът изгубил контрол и се преобърнал на магистралата край Бахавалпур.

Високоговорител на върха на местната джамия предупредил селяните за изтичането на гориво и стотици се втурнали да събират с туби.
Преди да бъде локализиран, пожарът е унищожил десетки автомобили и мотоциклети. Като вероятна причина за експлозията се посочва запалването на цигара, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

Новинарски канали показаха черен дим, издигащ се в небето, и ужасяващи снимки на десетки изгорени тела, както и спасителните екипи, бързащи да откарат ранените в болница с военни хеликоптери, допълва АП. Трагедията става в навечерието на мюсюлманския празник Айд ал фитр, който бележи края на Рамазана. И докато Саудитска Арабия и повечето други мюсюлмански държави ще празнуват днес, пакистанците го отлагат за утре.

Последвайте канала на

БТА
15313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
верно

2017.06.25 | 21:56

2
съвсем нормално е човек като работи да запали цигара, макар и работата да е изгребване на бензин, еле па ако си пакистанец и са ти казали от джамията - проблем никакъв
House N.D.

2017.06.25 | 15:39

1
ADR лицензът е издаден от ДАИ.

Добави коментар

Водещи новини