Американски конгресмени искат Тръмп да притисне Индия за търговията и инвестициите

  • 25 юни 2017 12:27

  • 7163
  • 2
Американски конгресмени искат Тръмп да притисне Индия за търговията и инвестициите
© gettyimages

Водещи американски конгресмени призоваха президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да окаже натиск върху индийския премиер Нарендра Моди да премахне бариерите пред търговията и инвестициите на САЩ, когато утре двамата се срещнат за първи път, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В писмо до Тръмп законодатели и от двете парии - Републиканската и Демократическата - отбелязват, че дипломацията на високо равнище с Индия не е успяла да се пребори с основните търговски и инвестиционни бариери и не е попречила на азиатската страна да налага нови. "Много сектори от индийската икономика остават силно и неоправдано защитени и Индия продължава да бъде място, на което американските компании трудно могат да правят бизнес", пишат те, припомняйки, че Световната банка нарежда страната на 130-о място от 190 в доклада си за условия за бизнес за 2017 година.

Председателят на комисията, отговаряща за законодателството в данъчната, митническата и търговската политика в Камарата на представителите на САЩ, Кевин Брейди и неговият заместник Ричард Нийл, както и председателят на сенатската комисия по финанси Орин Хач и вторият по ранг в комисията сенатор Рон Уайдън твърдят, че двустранните икономически отношения са много под потенциала си заради липсата на пазарно ориентирани реформи в Индия. Те посочват, че бариерите обхващат множество сектори и включват високи мита, неуместна защита на правата върху интелектуалната собственост, а също нелогични и непрозрачни лицензионни и регулаторни практики.

Засегнати са американски стоки в областта на соларната енергетика и информационните технологии, телекомуникационно оборудване и биотехнологични продукти, изброяват конгресмените. Те допълват списъка с ограниченията върху чуждестранно участие в професионалните услуги, финансите, търговията на дребно, бариерите за дигитална търговия и интернет услуги.
Днес във Вашингтон Моди трябва да се срещне с около 20 директори на водещи американски компании, а утре - с президента Тръмп.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.26 | 01:52

1
КОЛЕГИ ..ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ИСКАМ ДА ПУБЛИКУВАМ НЕЩО И МЪДЕ ТОРА МИ ИСКА КУР ..ДАЛИ Е ПЕДЕРАСТ И ОТ ВСЕКИ ЛИ ГО ИСКА ?

2017.06.30 | 10:54

2
и останалите колонии им носят загуби, също като Гей 20, скоро световния завоевател ще покаже зъби

Добави коментар

Водещи новини