Евакуираха обитателите на четири високи жилищни сгради в Лондон (обновена)

  • 24 юни 2017 14:04

  • 9995
  • 1
Евакуираха обитателите на четири високи жилищни сгради в Лондон (обновена)
© gettyimages

Общинският съвет на лондонския район Камдън съобщи, че тази нощ са евакуирани обитателите на 650 апартамента в четири високи жилищни сгради, след като инспектори са открили проблеми, свързани с надеждността на огнеупорната облицовка, предаде БТА, цитирайки АП.

По-голямата част от евакуираните хора са настанени във временни жилища, а други - в хотелски стаи. Първоначално бе съобщено, че ще бъдат евакуирани хората от 800 жилища. Решението за евакуацията бе взето след огромния пожар миналата седмица в 24-етажната жилищна сграда Гренфел тауър, в който загинаха 79 души.

Двайсет и седем високи жилищни сгради във Великобритания - от Лондон на югоизток до Манчестър на север и Плимут на югозапад - са с облицовки, които не отговарят на стандартите за противопожарна безопасност, обяви британското правителство. Това са заключенията от проверки на огнеупорните облицовки след огромния пожар в 24-етажната сграда Гренфел тауър в началото на седмицата, в който загинаха 79 души, посочва Ройтерс.

Говорител на министерството на регионите и местното самоуправление каза, че местните власти ще решат заедно с противопожарните служби какви действия трябва да се предприемат, добавя Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9995 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.24 | 21:41

1
Стиропор а ? Сега ще евакуират и у нас живущите в санираните блокове със стиропор и общината ще има даде нови жилища.

Добави коментар

Водещи новини