Си Ен Ен изпрати художник да отразява брифинг в Белия дом

  • 24 юни 2017 10:58

  • 4991
  • 1
Си Ен Ен изпрати художник да отразява брифинг в Белия дом
© pixabay.com

След като говорителят на Белия дом обяви, че телевизионни камери и фотоапарати няма да бъдат допускани на някои негови брифинги, Си Ен Ен изпрати вчера в прочутата зала за пресконференции художника Бил Хенеси, отразяващ съдебни заседания, предаде БТА, цитирайки АФП.

Досега всекидневните брифинги на президентските говорители - при управлението и на републиканци, и на демократи - бяха предавани на живо по телевизията. Шон Спайсър обаче заяви: "Мисля, че е добре да имаме дискусия за политиките по същество. И според мен не бива единствена грижа да е фактът, че това се предава по телевизията. Често сме били на разположение на телевизията и ще бъдем и занапред", добави той.

Асоциацията на кореспондентите, акредитирани към Белия дом, изрази възраженията си към тази забрана: "Ние смятаме, че американците трябва да имат възможност да гледат и слушат как висшите американски ръководители отговарят на въпросите на независимите медии, според принципите на Първата поправка в конституцията, гарантираща свободата на словото".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2018.01.26 | 08:03

1
Не е лошо да пратят психиатър.

Добави коментар

Водещи новини