Джебчии отмъкват чанти и лични вещи от спрелите коли

  • 23 юни 2017 19:58

  • 19205
  • 2
Джебчии отмъкват чанти и лични вещи от спрелите коли
© Булфото(архив)

Отново кражби на кръстовища. Джебчии отмъкват чантите и лични вещи на шофьори, докато са спрели и чакат на светофар, съобщава Нова Телевизия.

Това е едно от кръстовищата в София, където в час пик шофьорите прекарват най-дълго време в задръстване. Оказва се, че отсечката между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Ген. Гурко” е и работното място на трафик-джебчиите. Някои от тях мият прозорци, други просят, а трети пребъркват автомобили със свалени прозорци.

Сценарият е прост. Температурите са високи, а прозорците на автомобила - свалени. Щом светофарът светне червено, на ход са джебчиите. В случая на Десислава, крадецът е все още дете.

„Бях на светофара, заключени врати и дойде едно детенце да проси, аз му казах да мръдне защото нямам какво да му дам, при което то грабна чантата ми, аз я дръпнах и дадох газ. Просто не очаквах, че такова нещо може да се случи”, казва Десислава Шейнова.

Жертвите нямат полезен ход. В случай, че преследват крадеца, автомобилът остава без надзор.

Въпреки че на кръстовището има камери, Десислава не подава жалба в полицията. А след горчивия опит, мерките вече са на лице.

„Чантата на задната седалка, заключени врати и ако прозорецът е пуснат, само този - от моята страна”, категорична е Десислава Шейнова.

От Столичната дирекция на вътрешните работи обявиха, че за тази година не са постъпвали сигнали за подобни инциденти, но лицата, които припечелват от просия по столичните кръстовища, са познати на органите на реда.

Последвайте канала на

Novini.bg
19205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
20-30 стотинки можеше да дадете госпожо

2017.06.27 | 15:40

2
Вие сте жертва на дете джебчия, то е жертва на обстоятелствата. На него никой не му е давал. Искате състрадание от мен, че сте жертва, показахте ли такова, когато детето ви поиска 20-30 стотинки?
От това кръстовище минавам всеки ден със свалени с

2017.06.27 | 15:40

1
Не са ме обирали до сега. Най-скъпите коли, най-малко имат за даване, това обаче го виждам всеки ден. Кой е жертва и на какво е дълга тема, монетата има 2 страни. Родили сте се щасливи с любящи родители, които винаги са ви помагали. Обичайте и давайте малко поне на тези, които са н

Добави коментар

Водещи новини