Tesla водят преговори за първата си фабрика в Китай

  • 23 юни 2017 16:14

  • 4771
  • 1
Tesla водят преговори за първата си фабрика в Китай
© Getty Images

Изпълнителният директор на Tesla Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, разкри късно снощи, че провежда преговори с правителството в Шанхай с желанието да отвори първата си фабрика на територията на Китай. Това би било голяма крачка както за американската технологична компания, така и за развитието за индустрията в Китай.

Ходът на Мъск е очакван с оглед на потенциалните ползи за компанията му. За първи път той спомена за плановете си да разшири производството на автомобили Tesla в Китай през октомври, 2015 година.

Според Bloomberg компанията вече е в напреднали разговори, но първата стъпка към реализирането на проекта е Tesla да сключи сделка с местна автомобилна компания, както правят всички чужди производители в пределите на Китай. Като чуждестранна компания Tesla може да притежава най-много 50% от сдружението с местната фирма.

Най-големият печеливш от фабриката на компанията в Китай обаче вероятно ще бъдат гражданите. По думите на Мъск, ако Tesla започне да произвежда автомобилите в Китай, това може да намали цената, която клиентите заплащат, с една трета заради високите мита и такси, които са заплащани при внос към момента и впоследствие са поемани от клиентите.

За собствениците на Tesla пазарът в Китай е от доста голямо значение. През изминалата година там се генерираха приблизително 15% от приходите на Tesla - почти двойно повече спрямо 2015-а. След изказването на Мъск снощи акциите на Tesla скочиха с 1.65% и достигнаха 382.61 долара за акция.
 

Последвайте канала на

Антония Симова
4771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
100

2017.07.09 | 07:43

1
Бегайте с това менте бе

Добави коментар

Водещи новини