МВР е обявило обществена поръчка за техническа поддръжка на тел. 112

  • 23 юни 2017 15:28

  • 1231
  • 0
МВР е обявило обществена поръчка за техническа поддръжка на тел. 112
©

МВР е обявило обществена поръчка за техническа поддръжка на системата за спешни повиквания "112", заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

От две години е изтекла гаранцията на системата "112", няма поддръжка, правени са опити, не е имало достатъчно финансиране, обясни министърът. По думите му системата е стара и трябва да се търси по-съвременен вариант. Подмяната с изцяло нова система ще струва 50 млн. лева. Докато това финансиране се намери, от МВР са решили да открият обществена поръчка за надграждане и поддържане на съществуващата система. За тази година ни трябват 5 млн. лв., за които премиерът каза "добре". Общо за три години поддържането и надграждането на системата ще струва 13 млн. лева, посочи Радев.

Министърът каза, че няколко пъти откакто е министър са му докладвали за временни кратки прекъсвания на системата. Той уточни, че сега телефон 112 работи нормално и няма проблеми. Надявам се, че системата няма да има прекъсване, добави Радев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини