Борисов: Днес всички съжаляват, че преди 3 г. не приеха моите предложения с изнесените зони за сигур

  • 23 юни 2017 13:30

  • 42399
  • 23
Борисов: Днес всички съжаляват, че преди 3 г. не приеха моите предложения с изнесените зони за сигур
©

На едно ниво сме с Естония и Австрия. Не трябва да си поставяме бомбастични цели, които няма да можем да изпълним. В нашето председателство се падат едни от най-тежките проблеми, които трябва да бъдат решавани.

Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Брюксел, след като проведе среща с премиерите на Естонияи и Австрия. "Тепърва политическите елити от Западните Балкани трябва да се доказват. Това съм го казал на всички. В същото време гражданите на Западните Балкани са европейски граждани и трябва да им дадем преспектива за по-добър живот. Грижата ни е за Западните Балкани, които са по-малко развити от Източните Балкани. Относно Брекзита е още много рано да се коментира. Всички са много напрегнати и има да се свърши толкова много работа. Има куп проблеми, които считам, че няма да се разрешат бързо и лесно, както е при всеки един развод. Не мога да разбера коментарите за едно добро начало при преговорите", каза министър-председателят.

"Искам да повторя, че вървеше и темата за миграцията. За моя радост това, което през годините предлагах вече е безалтернативно. Всички се съгласяват и съм убеден, че и съжаляват, че преди 3 години не направиха това – с изнесените зони за сигурност, със стриктното спазване на границите на ЕС, със солидарното участие за опазване на външните граници на ЕС. Оттук нататък проблемът е релокацията. Да ни отговорят тези, които сме се съгласили на релокация, но съответно върнатите хора, ко не иска да останат та, в затвор ли трябва да ги държим, на сила ли трябва да ги задържаме. За да не случва това, за да не се вбива този клин в сърцето на ЕС между държавите като Унгария, Полша и съответно други, които са приели релокацията, просто трябва да се прекъсне този приток на мигранти по нелегален начин. За радост всички подкрепиха моето предложение, че с Турция трябва да продължим да работим добре по темата за споразумението и опазването на границите на ЕС, задържането на тези над 3 млн. мигранти там. Не очаквах тези, които бяха най-остри по въпроса, сега казаха това трябва да се направи", категоричен беше Борисов.

"За България ме притеснява липсата на работна ръка. Сега отивам на среща в Германия и ще договаряме милиарди инвестиции. Ако няма работна ръка, няма как да изпълним тези проекти. Отидете на морето и вижте - липсват камериерки, липсват сервитьори", допълни премиерът и обяви, че не може да коментира думите на Еманюел Макрон за източноевропейците.

Борисов коментира и разговора си с шведския си колега Шефан Льовен в рамките на Европейския съвет в Брюксел и има ли някакво развитие относно закупуването на бойни самолети "Грипен“. "Грипените“ са предопределени. Знаете, президентът Румен Радев, неговият съветник тогава като министър на отбраната и експертите, които сложиха, класираха шведския "Грипен" на първо място. Втори е мисля италианският "Юрофайтър", а Ф-16 и другите са декласирани. Така че, с министъра на отбраната Красимир Каракачанов се разбрахме или следващата, или по-следващата сряда ще вземем решение да се отпочнат преговорите. Това казах и на него“, обясни Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
42399 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2017.06.29 | 14:17

23
къде е пич.ката бойко... аааа пак резаните го ибът
иван

2017.06.29 | 14:14

22
Напомпан мутренски селянин
Alex

2017.06.29 | 14:14

21
“....Отидете на морето и вижте - липсват камериерки, липсват сервитьори" Така стана откакто мутрите станаха пожарникари, а пожарникарите - премиери.
31231

2017.06.29 | 14:14

20
Мръсен боклук продадохте България, за жълти стотинки да няма работа никъде

2017.06.29 | 14:14

19
Tozi savsem iztrestja

2017.06.29 | 14:14

18
Всички съжалявали?! Кой ли го взема на сериозно тоя!? Сигурно го канят за си правят майтап с него! Палячо! Продажник!

2017.06.29 | 14:14

17
Тикво проста пожарникарска Ние съжаляваме че Сретан Йосич още е в затвора и не успя да ти пръсне тъпата болна нарцистична глава но и този ден ще дойде - бъди сигурен
гошо

2017.06.29 | 14:14

16
Национален предател.
Алоооо, смешници червенотиквеници

2017.06.29 | 14:13

15
Еми айде бутнете го, да видиме кой ще спечели ПАК изборите. Седнали две платени к.урви и трима малоумника и си мислят, че са фактор. Доообре ! По-добре в България досега не се е живяло НИКОГА. Затова Бойко печели изборите - ясно ли ви е.
hayabusa

2017.06.26 | 00:24

14
само магнолията ти може да съжалява,че не си седиш в банкя да я поливаш :Д

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини