Все още няма наказание за ученика, нападнал с юмруци и ритници учител

  • 23 юни 2017 10:52

  • 1880
  • 2
Все още няма наказание за ученика, нападнал с юмруци и ритници учител
© www.spgt.org

Все още няма наказание за ученика, нападнал свой преподавател в Софийската професионална гимназия по туризъм.

Снощи Педагогическият съвет не е успял да вземе решение, тъй като майката на детето не се е явила и е спряла да отговаря на телефонните обаждания от училището.

Следващо заседание на Педагогическия съвет ще бъде свикано, когато се установи контакт с родителя, обясни в предаването "Преди всички" директорът на гимназията Антоанета Джонева: "На Педагогическия съвет, за да се приложи Законът и да се наложи санкция на ученик, е необходимо ученикът, родител или негово упълномощено лице да присъстват по време на разискването на заседанието на Педагогическия съвет. Законът предвижда придвижване на процедурата и естествено, нейното финализиране. Ще направим всичко възможно, за да приключим успешно тази процедура. Още вчера пуснахме писмени документи по куриерска фирма, за да уведомим майката, че е необходимо да се свърже с нас. Ако тя не получи документите, ще продължим по този начин да контактуваме. Санкцията, за който и да е случай, е колективно решение на Педагогическия съвет. Аз ще се съобразя с решението на Педагогическия съвет. Колегите са достатъчно информирани по случая, запознати и вярвам, че ще вземем всички заедно най-правилното решение".

В училището че ще се въведе обучение на учителите във връзка с разпознаването на агресията при децата. Според Джонева всички педагогически кадри в училищата у нас трябва да преминат такова обучение.

До ръководството не е достигал сигнал ученикът да е бил провокиран.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1880 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.25 | 17:12

2
Абе променете веднага престъпния закон на престъпниците дето са го гласували .Такъв ученик ,няма право да бъде в това училище .Веднага на друго място ,където се възпитават т по друг и бърз начин ,барабер с майка си

2017.06.23 | 11:59

1
Криминалната демокрация засегна и училищата.

Добави коментар

Водещи новини