Нинова: Напуснахме окончателно председателския съвет на парламента

  • 22 юни 2017 18:53

  • 6500
  • 5
Нинова: Напуснахме окончателно председателския съвет на парламента
©

Темата за "Бузлуджа" трябва да стане предпоставка за сериозен разговор. Ние започнахме преди месец кампания за възстановяване на войнишките паметници. Сега взехме решение и искаме да получим собствеността на "Бузлуджа". Причината е, че той се руши. Имаше реакции от млади архитекти, от Европа. Те предложиха да се включат безвъзмездно и да участват във възстановяването на паметника, защото за тях той е архитектурно чудо. Това е полезно и България.

Това каза в предаването "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. През 2011 г., когато първото правителство на Борисов ни го предложи, това е можело да стане безвъзмездно. Сега законът е променен и трябва да има търг. Ние спазваме закона, но днес разбрахме, че на търга за "Бузлуджа" ще участват неправителствени организаци, някаква част от СДС, Валери Симеонов. Това е недопустимо. Има натиск над правителството да не дава паметника на БСП. Има хора, които са останали в своето развитие, в началото на 90-те години. Аз няма да коментирам език на омразата. Ние искаме да направим нещо за България. Нещо съзидателно. Вярвам, че ще успеем да намерим законово решение на проблема, каза още тя.

Напуснахме окончателно председателския съвет на парламента. Нашите закони са приети на комисии, но не влизат в пленарна зала. Това е ясно нежаление да се изпълнява нашата законодателна програма. Ще се върнем, когато започнат да се гледат нашите законопроекти. Преди изборите управляващите казваха: 300 лв. пенсия и преизчисляване на всички пенсии. След 26 март те се отказаха от тези думи и излъгаха хората. Не искат да разгледат и нашето предложение, в което обясняваме от къде ще се намерят тези 800 млн. лева. В политиката е много важно да си последователен. Патриотите казваха, че ще спрат санирането и ще има пари за пенсии. Какво става сега? Санирането продължава, пенсии няма, даде пример Нинова.

Ние сме за разумен разговор за избирателната система. Грешка на всички ни е, че не проведохме този разговор преди референдума. Трябваше да обясним всички минуси на така предложената мажоритарна система и хората щяха да ни разберат. Ние настояваме за смесена система. Идеята за нов референдум е подигравка с хората. ГЕРБ употребиха референдума и бяха на ясно, че техните предложения няма да минат в пленарна зала. Те вътрешно не искаха да бъде приет този законопроект. Ние сме последователни и ще продължим да настояваме за смесена система, категорична беше Нинова.

Външната политика на правителството е похвална, но ние трябва да знаем какви ангажименти е поел Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при срещите си с Реджеп Ердоган, Ангела Меркел, Франсоа Макрон, Зоран Заев. С македонският премиер имахме много приятна среща. Той има нашата подкрепа за това, което прави. Не сме разговаряли за азбуката. Говорихме по друга гореща тема - за въстановяването на войнишките паметници. Той ме покани да отида в Македония и да разговаряме, след като се запознае с всички факти. Имаме идея за свикването на една Балканска среща на всички социалистически партии, на която да обсъдим приоритетите на българското председателство на ЕС, разкри соцлидерът.

Няма да искаме оставката на Пламен Узунов. Разликата е, че президентът Румен Радев е избран от пряко от народа и не може да му се дава акъл, както и да му се месим и да му диктуваме за екипа. Ние ясно заявихме, че не одобряваме такива снимки, но президентът сам си определя екипа. Кандидатурата на Мария Габриел не беше общобългарска. Тя беше еднолично решение на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ние имаме бележки относно тази кандидатура. На представянето си тя беше равна, завърши Нинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6500 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.06.24 | 17:52

5
Нали Гробарите грабнаха кокала, народа- кучета го яли!

2017.06.24 | 17:52

4
ТОЧНО ТАКА,ЗАЩОТО ОТ ГЕРБ СА БОКЛУЦИ КОИТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НИКОЙ.С ТЯХ НЯМА ДИАЛОГ.ПРИЗНАВАТ САМО ТОЯГАТА.

2017.06.24 | 17:52

2
ниноваа хайде у лево жалко много жалко , нито купеното више, нито средното със връзки няма да ви поммогне

2017.06.24 | 17:52

3
А БОКО СИГУРНО Е ДОКТОР НА НАУКИТЕ?АКО БЕШЕ НЯМАШЕ ДА МУ ВИКАТ ТИКВА.

2017.06.24 | 17:52

1
Напуснали сте председателския съвет! Ужас! Българският народ ще си разплете чорапите! И кво?

Добави коментар

Водещи новини