ПЕС: Ще се борим за социален план за Европа

  • 22 юни 2017 18:26

  • 972
  • 2
ПЕС: Ще се борим за социален план за Европа
© Novini.bg

"След дълга кампания ЕК накрая направи стъпка в правилната посока, като предложи Европейски стълб за социалните права.

Но към момента той е с много малко съдържание и няма правна тежест", заяви президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на координационната среща на левите премиери и лидерите на партиите членки, проведена непосредствено преди заседанието на Европейския съвет, съобщиха от неговия пресофис.

Европейската левица призовава за изготвянето на спешен план за изпълнение на неотдавнашните декларации по отношение на Европейския стълб на социалните права и изрази притеснението си от липсата на темата в дискусиите на Европейския съвет по-късно днес.

"Твърдо решени сме да преобразуваме това неясно предложение в истински план за действие. Ето защо сме разочаровани да видим, че социалните въпроси не са включени в дневния ред на днешното заседание на Европейския съвет, въпреки спешната необходимост от действия.

Министър-председателите и партиите членки на ПЕС ще продължат да използват всяка възможност да популяризират тези проблеми - разбираме важността им и ще продължим да се борим, докато не бъде намерено решение. "

Сред обсъжданите в заседанието теми бяха и отношенията ЕС - Великобритания, както и следващи стъпи в посока засилване на Общата политика за сигурност и отбрана.

Последвайте канала на

Нора Виткова
972 2

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2017.06.23 | 21:38

2
Добре че са социалистите да има някаква алтернатива на соросоидите които са плъзнали като тумор по целият свят.
Alex

2017.06.23 | 14:56

1
Тоя жив ли е още?

Добави коментар

Водещи новини