Стивън Хокинг: До 30 години човечеството може да има база на Луната

  • 22 юни 2017 17:30

  • 11540
  • 1
Стивън Хокинг: До 30 години човечеството може да има база на Луната
© Getty Images

До 30 години човечеството вече може да разполага с база на Луната. След като това се случи, следващата му цел ще бъде Марс, смята видният британски учен и космолог Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов, цитиран от в. "Дейли експрес" и БТА.

Хокинг е водещ лектор на текущ научен фестивал в Норвегия. В поредната си лекция, представена чрез видеовръзка, ученият е заявил, че технологията, която ще позволи на хората да функционират на естествения спътник на Земята, е почти готова.

"Можем да установим база там до 30 години. Луната се намира близо до Земята. Вече сме кацали на повърхността й и сме се разхождали по нея с бъги. Следващата логична цел, на която можем да изградим база до 50 години, е Марс", казва Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов.

Ученият обаче отбелязва, че поради липсата на атмосфери на естествения спътник на Земята и на Червената планета, и съответно на защита от слънчевата радиация, те не могат да бъдат обитавани, а само да послужат като първа спирка в бъдещите мисии за експлоатиране на далечния космос и търсене на годна за живот планета.

Хокинг нееднократно е споделял, че ако иска да оцелее, човечеството трябва да напусне Земята и да потърси нов дом. Според учения хората разполагат само с няколко стотици години, за да се спасят от изчезване.

Последвайте канала на

БТА
11540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.26 | 07:41

1
отдавна човечеството умря , сега има подобия на човеци , едните заети да ограбват лъжат и манипулират останалите за да прикрият собствения си идиотизъм и безцелно съществуване

Добави коментар

Водещи новини