Заложническа драма в Бургас

  • 22 юни 2017 16:59

  • 37931
  • 2
Заложническа драма в Бургас
© Булфото (архив)

Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, държани насила от вчера в семейния апартамент в к-с „Славейков” от 36-годишния М.Ж. от Бургас - баща на детето и син на възрастната жена, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, служителите от Института по психология към МВР ще им окажат допълнителна подкрепа. Около 18.45 часа вчера в ОДМВР – Бургас бе получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жилищния компрекс, като посетилите адреса полицейски служители от Второ Районно управление – Бургас успели да изведат от жилището 31-годишната П.С. от Бургас. Жената, която живеела с 36-годишния М.Ж  били заплашени от него, че ако се опитат да изведат детето, ще го нарани. М.Ж. дори демонстрирал намерението си, като опрял на врата му кухненски нож. След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно бил сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология - МВР, криминалисти, специализирани полицейски сили и пожарникари от Районната служба, ръководен от директора старши комисар Калоян Калоянов. Предприето е външно наблюдение и разговори със съседи на мъжа за уточняване на детайли по случая. Психолозите осъществили контакт с М.Ж. за безинцидентно освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ и изявление на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14.30 часа днес, след преценка и анализ на ситуацията, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете  и баба му. М.Ж. е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
37931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
......

2017.06.22 | 22:00

2
Нищо не казвате за жена му..сигурно е имал щастлив семеен живот!

2017.06.22 | 20:33

1
платените убйци на държавата /снимка/

Добави коментар

Водещи новини