Полицаи установиха нелегални търговски обекти, тютюн и цигари без бандерол в Пещера и Велинград

  • 22 юни 2017 14:33

  • 1460
  • 0
Полицаи установиха нелегални търговски обекти, тютюн и цигари без бандерол в Пещера и Велинград
©

Пет хиляди къса цигари и шест килограма тютюн са иззети при полицейска операция на територията на област Пазарджик, съобщава МВР.

В операцията са участвали служители на ОД МВР - Пазарджик, на районните управление в Пещера и Велинград, жандармеристи и инспектори от ТД на НАП-Пловдив.

Акцията е втори етап от планираните дейности на територията на региона, след като преди седмица бе първият. В хода й смесените екипи са извършили проверки в районите на кварталите "Пирин" и "Луковица" в Пещера и "Анезица" във Велинград.

Данъчните инспектори са констатирали функционирането на 11 нелегални търговски обекти. Същите ще бъдат запечатани, а на собствениците им са съставени актове за установени административни нарушения. В част от тези нелегални обекти, както и в жилища, са намерени общо около 5000 къса цигари и шест килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Срещу четири жени и двама мъже са образувани бързи полицейски производства.

В хода на проверките, в две къщи на територията на Пещера са открити незаконно добити дърва за огрев. Открита е и нерегистрирана пневматична пушка, която е иззета, а притежателят и ще бъде санкциониран.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини