Методи Лалов обжалва избора за членове на ВСС от съдийската квота

  • 22 юни 2017 11:35

  • 1834
  • 0
Методи Лалов обжалва избора за членове на ВСС от съдийската квота
© Novini.bg

Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов обжалва решенията на изборната комисия за избор на членове на ВСС от съдийската квота. Той внесе жалбата си тази сутрин в съвета.

Лалов настоява да се провери надеждността на електронната система за дистанционно гласуване, внедрена от този ВСС, посочва съдията в мотива си. Друг довод, който той излага, е, че по-голямата част от съдиите, са предпочели да гласуват през системата, а въпреки изразените опасения преди избора, ВСС е отказало да предостави доказателства за сигурността й.

Лалов беше един от 27-те кандидати за член на новия съвет, който обаче не получи достатъчно гласове на вота.

Председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет - който говори пред медиите преди да бъде внесена жалбата на Лалов - коментира, че може би е добре да има обжалване, за да се мине процедурата по избора докрай. Той обаче отбеляза, че трябва да се проверят доводите в подобна жалба. Преценката как да бъде проверяван електронният вот, ще бъде на съдебния състав, който ще разглежда жалбата - двама съдии от ВАС и трима от ВКС, посочи Панов.

Председателят на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски определи избора на съдиите за членове на ВСС като професионален и изрази надежда, че новите членове ще се справят там, където настоящият състав не е успял.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини