Парализирана жена проходи след сложна операция в плевенска болница

  • 22 юни 2017 09:48

  • 82140
  • 2
Парализирана жена проходи след сложна операция в плевенска болница
© Gettyimages

След сложна операция, продължила 6 часа, парализирана вследствие на гръбначно-мозъчен тумор пациентка, проходи. Екип на университетската клиника по неврохирургия в Плевен вдигна на крака парализирана жена, съобщиха от лечебното заведение.

Веднъж вече жената е била оперирана в друга клиника, но впоследствие пак е започнала да се обездвижва, като на практика от януари насам е била изцяло парализирана от кръста надолу, разказа началник на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен доц. д-р Йордан Панов.

Болната жена е била загубила надежда, тъй като туморът бил вкостен и при тежкото и продължително притискане на гръбначния мозък вероятността да проходи била малка, казали й лекари. След консултация с доц. Панов обаче тя се решава на операция, която изцяло да премахне тумора, който бил с груби сраствания в самия гръбначен мозък. Операцията е продължителна и изключително сложна, но човек не трябва да губи надежда, надежда винаги има, казват и лекарят, и неговата пациентка.

Вследствие на успешната операция, извършена от доц. д-р Панов, д-р Василев и д-р Младеновски, пациентката се раздвижва още на следващия ден и на шестия ден е изписана от болницата, като вече може да стои на краката си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
82140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.23 | 20:06

2
Браво!
Светлана Герговска

2017.06.23 | 20:06

1
Невероятен лекар и човек!!!Здраве и успех на всички!

Добави коментар

Водещи новини