Красимир Лалов напусна студиото след скандал за забраната за движение на ТИР-ове (видео)

  • 22 юни 2017 08:37

  • 18022
  • 3
Красимир Лалов напусна студиото след скандал за забраната за движение на ТИР-ове (видео)
©

Със скандал завърши гостуването в БТВ на Красимир Лалов от Национално сдружение на българските превозвачи. Той напусна студиото след като бе подразнен от въпросите на Антон Хекимян. Като безпочвени обяви обвиненията, че ТИР-овете са виновни за пътните инциденти у нас. Чашата на търпението преля, когато бе попитан за заплахите от протести.

Ако знаех, че ще ме нападате изобщо нямаше да си правя труда да идвам и да ви обяснявам“, каза Лалов.Според него медиите настървяват обществото срещу превозвачите.

В началото разговорът започна нормално. Лалов обясни, че ремонтните дейности по магистрала "Хемус" създават редица проблеми с движението, дори когато по нея не се движат ТИР-ове.

Вчера шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че един от мостовете, близо до София, се държи буквално "на косъм". И това е напълно обяснимо предвид обстоятелствата, че цялата автомагистрала не е пипана от 30-40 години насам и има създала се корозия. Това каза Красимир Лалов“.

Повод за дискусията стана отменената забрана за движение на тежкотоварни камиони в почивните дни по републиканската пътна мрежа. ТИР-ове по магистралите няма да има само по празничните дни - от 16 до 20 часа в последния работен ден преди празниците и 14 до 20 часа в последния почивен ден. "Статистиките сочат, че само 1,5% от ПТП-тата в България са причинени от ТИР-ве. Безумие е, когато разполагаме с нормални пътища, да забраняваме движението по тях, защото ни липсва култура", отсече Красимир Лалов.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18022 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.07 | 13:54

3
ТИРОВЕТЕ МАСОВО КАРАТ С НАД 100 КМ/Ч,А ТРЯБВА ДА КАРАТ С 80.ТОГАВА НЯМА ДА ИЗПРЕВАРВАТ ЛЕКИТЕ КОЛИ.ТАКА СТАВАТ КАТАСТРОФИТЕ.

2017.06.24 | 16:17

2
много катастрфи са станали заради превишена скорост.тировете карат с над 100км/ч,когато трябва максималната им скорост да е 80км/ч

2017.06.24 | 16:17

1
Бабината ти трънкина!!! Имаш ли представа изобщо колко катастрофи са станали по вина на ТИР???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини