Кристиан Вигенин: Трябва да използваме отворилия се прозорец към Македония

  • 22 юни 2017 07:59

  • 1794
  • 1
Кристиан Вигенин: Трябва да използваме отворилия се прозорец към Македония
© БНТ

Шансът за подобряване на отношенията между България и Македония трябва да бъде използван. Това каза в сутрешния блок на БНТ секретарят на ПГ на "БСП за България", председател на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и бивш министър на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Не действаме ли сега, не използваме ли "прозореца", който се отвори с посещението на Зоран Заев, може да настъпят събития, които да отложат добросъседството за неопределено време, добави Вигенин.

ВМРО-ДПМНЕ водеше политика, която се отрази много тежко на отношенията между Македония и България. Тази партия саботираше отношенията между двете държави. Затова сега се опитват да блокират политиката, която започва да води новият премиер Зоран Заев към България, но от негова страна видяхме решимост за изпълнение на политическите му намерения, посочи социалистът.

Между хората у нас и в Македония няма такива проблеми, каквито се опитваше да изведе на преден план политическата върхушка в западната ни съседка. Стъпката, която се прави между двете страни е нещо, което хората очакват. Едно от големите постижения на сегашното правителство е, че освободи хората от страха в различни аспекти - и политически, и икономически, и в отношенията със съседите, коментира бившият външен министър.

Много е важно постигнатото по време на посещението на македонския премиер Зоран Заев у нас да бъде продължено, независимо кой е на власт в двете страни, подчерта Вигенин.

Той коментира и изслушването на българския кандидат за еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в Европейския парламент. В края на краищата това е българската номинация. Очевидно не е направила сериозни гафове. Остават 2 г. до края на мандата на тази Европейска комисия, нямаше да бъде добър тон да атакуваме кандидатурата й. Много ми се иска обаче да бъде прекратено издигането на кандидатури по този начин - без консултации. Иска ми се тя да бъде ангажирана с проблемите на хората, за да не оставаме с усещането, че нямаме представител в Европейската комисия, а просто един висш чиновник, каза още Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.22 | 09:39

1
СОРОСОИДНА КУРВА

Добави коментар

Водещи новини