Жельо Бойчев: Борисов или Симеонов ръководи правителството?

  • 22 юни 2017 08:04

  • 4221
  • 2
Жельо Бойчев: Борисов или Симеонов ръководи правителството?
© Нова телевизия

Началото на правителството е доста неубедително. Работи се без програма и не знам кой определя политиката – Борисов или Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, защото вторият е особено активен. Този коментар направи зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев.

Според него първо се лансират някакви идеи, без да се мисли дали те могат да бъдат изпълнени. По думите на Бойчев така се създава недоверие към институциите. Жельо Бойчев изрази недоволство и от практиката в 44-тото Народно събрание.

"Нашите законопроекти не могат да стигнат до пленарна зала", коментира той пред Нова телевизия.

Социалистът изтъкна, че БСП е предложила много важни законопроекти. Сред тях е въвеждането на минимални прагове на всички длъжности до образованието, проект за студентските кредити,  закон за храните в помощ на земеделските производители и др.

Междувременно Жельо Бойчев изрази подкрепа за водената от правителството политика спрямо Македония. Той открои, че БСП също подкрепят Зоран Заев и желанието Македония и България заедно да честват Илинден.

По отношение на Русия Бойчев каза, че няма нищо драматично в това да поканим Владимир Путин на честванията на Освобождението догодина, защото руският президент не е идвал у нас от 9 години. "Да не се учим на история кой е освободил България", заяви още депутатът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.22 | 14:18

2
АКО ЕДИНИЯ ПОНЕ БЕШЕ НОРМАЛЕН..А ТО И ДВАМАТА ПЕДАЛИ ..ЯВНО НЯМА ДА НАМЕРЯТ КОЙ ДА ГИ ГЛАСИ И ДВАМАТА ,ЗА ДА НЯМАТ РАЗНОГЛАСИЕ..

2017.06.22 | 14:18

1
И ДВАМАТА СА ЖАЛКИ БОКЛУЦИ.

Добави коментар

Водещи новини