Теменужка Петкова: Започваме сериозна битка с крадците на ток

  • 22 юни 2017 07:49

  • 6659
  • 3
Теменужка Петкова: Започваме сериозна битка с крадците на ток
©

Енергетиката е изключително важен сектор от икономиката на всяка държава. Той трябва да се разглежда сериозно и обстойно. Той е пряко свързан с индустрията и битовите потребители. Важно е по него да има консенсус. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в ефира на БТВ.

„Основната тема на разговорите при посещението ми в Москва и членове на "Росатом" беше увеличаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй. Стана дума и за проекта АЕЦ Белене. До края на месец септември в България ще имаме два реактора и трябва да решим какво ще правим с тях. Държавата тепърва ще търси инвеститор. Първото, което ще направим, когато оборудването пристигне е да направим отчет на пасивите и активите. Росатом има интерес да участва като изпълнител в този проект. До момента е инвестиран много голям ресурс по проекта. Трябва да сме отговорни и да се погрижим по най-добрия начин парите на данъкоплатците, които са дадени до тук. Държавата тепърва търси инвеститор за АЕЦ Белене“, категорична беше Петкова.

„Междувременно с учени от БАН работим по енергийната стратегия на България до 2030 г. В тази група сме поканили да участват представители на всички парламентарни групи, за да има консенсус“, посочи енергийният министър.

„Изключително важно за нас е да запазим своето ключово място като транзитьор на природен газ. България е естественият път, по който минават потоците. Трябва да се възползваме от своето географско предимство. Ние трябва да отстояваме националните си интереси, в същото време не трябва да допускаме да бъдем, заобиколени“, подчерта Петкова.

"Южен поток" е прекратен. Много сериозно се работи по реализацията на "Турски поток". Ние трябва да направим така, че да останем на газовата карта на Европа, заяви Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Относно изграждането на хранилище на радиоактивни отпадъци, Петкова каза: „Нямаме нищо опасно от тази процедура. Това е реализацията на един ангажимент, който сме поели като страна-членка на ЕС. Гражданите трябва да са спокойни. Това хранилище се изгражда по всички правила за безопасност“.

На финала на разговора Петкова бе категорична, че започва сериозна битка с крадците на ток. По думите й не е нормално те да плащат много по-малко от останалите. Затова при доказване на това престъпление ще им се налагат санкции в троен размер. "Една несправедливост е на път да се преодолее. Миналата година проведохме форум и там обсъдихме тази важна тема за кражбите на ток. Парадоксът бе, че, когато се усвои електроенергия незаконно, се плащаше санкция, по-ниска от останалите битови потребители. Сега тази цена ще бъде завишена и крадците ще плащат три пъти по-висока от това, което плащат нормалните потребители".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6659 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.20 | 16:30

3
Тайфуни с нежни имена: Теменуйка, Винетка, Цветелиналева, МиндJа, Цицка................................................

2018.02.20 | 16:30

2
Аз имам зарядно устройство за телефон на слънчеви батерии. Какъв данък да плащам, за да компенсирам загубите на CEZ?

2018.02.20 | 16:30

1
ЗАПОЧНЕТЕ С КУПЕНИТЕ СИ ИЗБЕРАТЕЛИ ПО ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ.

Добави коментар

Водещи новини