Депутат от ОП: Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България

  • 22 юни 2017 07:35

  • 2923
  • 2
Депутат от ОП: Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България
© БНТ

Обикновените македонци гледат с огромна симпатия към България, докато политическата върхушка доскоро провеждаше антибългарска политика. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Обединените патриоти Борис Вангелов.

Страната ни винаги е имала добронамерена политика към Македония. България в най-критичните моменти оказваше помощ на западната ни съседка, посочи той.

Най-сетне виждаме опит от една част на македонския политически елит в лицето на новия премиер Зоран Заев да подобри отношенията в България. Македония най-после дава сигнали, че е готова да постави началото на нова ера в отношенията ни. На новия премиер обаче няма да му бъде никак лесно. Част от македонските медии все още са свързани с Белград, отбеляза Вангелов.

Договорът за добросъседство е една от първите стъпки, които Македония трябва да извърви за подобряване на политиката към България. Ние обаче не трябва да се предоверяваме на този договор. Трябва да следим дали ще спрат антибългарските настроения, фалшифицирането на историята, рушенето на войнишките ни паметници в Македония, заяви депутатът от Обединени патриоти.

Единственият ход на Зоран Заев е изпълняване на всички критерии за членството на Македония в НАТО и Европейския съюз. Всичко останало означава полиитката на новия македонски премиер да е разфокусирана, каза още Борис Вангелов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.22 | 21:49

2
ОБЕДИНЕНИ ПРЕДАТЕЛИ

2017.06.22 | 17:07

1
ЗАЩО ? ВАРУМ ? ТОЛКОВА МНОГО ЛИ СТАНАХА ПЕДАЛИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.? ЯВНО ,ЧЕ ДА ...

Добави коментар

Водещи новини