Психиатър: Агресията на учениците е проява на борческите групировки

  • 22 юни 2017 07:48

  • 3248
  • 2
Психиатър: Агресията на учениците е проява на борческите групировки
©

Агресията я има, тя е дотолкова акумулирала, че изблиците са масови. Превръща се в творческа. Стана модел на поведение. Този процес започна от борческите групировки, когато това бяха истинските мъже. Това коментира психиатърът д-р Веселин Герев.

Той даде мнения за случая със 17-годишния Мартин от Професионалната гимназия по туризъм, който нападна учителка. Момчето беше задържан и ще му бъде повдигнато обвинение. Очаква се училището също да обяви наказанието на детето.

"Семейната среда е фактор, който формира поведението на децата. Това е криза на авторитетите", коментира още д-р Герев.

Пред Нова телевизия той обясни, че моделът на поведение в семейството се прехвърля върху децата. По думите му никой не казва "стоп на агресията". Според Герев държавата също не си е на мястото. "Става въпрос за тотална промяна  на ценности", посочи още той.

Тити Папазов пък открои, че след падането на комунизма демокрацията е изкривила отношението към училището. Той смята, че учителят е изгубил своя авторитет, а родителят е получил възможността да ходи когато си иска в училището. Папазов смята, че видео игрите с насилие също са виновни за изкривяването при децата. Даде пример, че когато едно дете иска нещо, той има възможност да си го купи веднага.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3248 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hiram abif

2017.06.26 | 22:33

2
ТАКИВА СА ЦЕННОСТИТЕ В БОКОЛАНДИЯ

2017.06.22 | 08:21

1
модераторе ? ма много рано си на работа ? или пак има акция ? за възпяване на фалшиви ценности

Добави коментар

Водещи новини