Предлагат дърветата около магистралите да бъдат изсечени

  • 22 юни 2017 07:20

  • 26411
  • 9
Предлагат дърветата около магистралите да бъдат изсечени
© Булфото (архив)

Дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Това предлагат от полицията в Пазарджик. Според служителите на реда това ще намали тежките катастрофи с жертви.

На 81 км на автомагистрала „Тракия” преди по-малко от две седмици загинаха 10 души, след като бус се вряза в дърво. Полицията е категорична – ако това дърво не се беше препречило на пътя, хората може би щяха да бъдат живи. Ето защо полицията излиза с кардиналното решение – дърветата да бъдат изсечени.

14 души са загинали в района на Пазарджик за последните три години, след като колите им се блъскат в дърво. Това сочи анализът на полицията след последната тежката катастрофа на магистрала „Тракия”.

От полицията предлагат на Пътната агенция да бъдат премахнати десетки дървета край аутобана. Шофьорите са скептични дали подобна мярка ще има ефект.

От асоциацията на пострадалите при катастрофи имат друга идея. „Там, където има опасности, трябва да са обезопасени с мантинели, които отговарят на стандартите да задържат тирове и стандартни автомобили, а не както е в повечето случаи да се пести от такива съоръжения”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред БТВ.

От Пътната агенция посочват, че дърветата играят роля на естествена защита през зимата от навявания в равнинни терени, какъвто е районът на Пазарджик. А по-малко катастрофи ще има, ако всеки кара с разумна скорост. Вариант за намаляване на катастрофите по пътищата е и слагане на обезопасителни съоръжения на мантинелите на магистрала,които да не позволяват преминаването на автомобили от едната лента в другата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
26411 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.07.25 | 21:15

9
Поредното оправдание с дърветата че били виновни на некадърните пияните и тези с купените книжки и тези без такива. Преди бяха фаровете но не дадоха ефект това беше за замазване на положението и безсилието на държавата с корупцията!
bahaha

2017.07.25 | 21:15

8
Най-добре е да се избият джигитите и така проблемът ще се реши кардинално.Дърветата на са виновни на никой.Това дърводобивна фирма ли го предложи,боклуци?

2017.07.25 | 21:15

7
В наше село има един участък където през десетина години умира по някой шофьор. В един момент изсякоха десетина дървета от мястото, но пияните римляни продължиха да се самоубиват на същото място. Та не сечете дърветата, няма да помогне срещу под-човешката глупост!

2017.07.25 | 21:15

6
"ИЗСЕЧЕТЕ" простите и малоумни тъпанари,които са сложени на позиции да вземат такива решения! Такива глупаци дават разрешения и на наглите с пари да изсекат половин гора,понеже нямал гледка !
Луд

2017.07.25 | 21:14

5
Давай да източим морето да няма удавени.Който предлага подобна глупост,няма място в полицията.
гошо

2017.06.23 | 21:15

4
Здрави мантинели/не тия ментета/,махане на дърветата,засаждане на гъсти и ниски пояси от храсти,полицаи в цивилни на вид коли...
Бай хой

2017.06.23 | 21:15

3
абе, обикновено колата се блъска в дървото, некой ако е виждал дърво да блъсне кола да се обади, дееба и прости, дърветата са им виновни, то карат като хамали , а катаджиите си земат кеш на ръка, и дърветата са им виновни, дееба, а зимата като навява преспи, с 10 сантиметра сняг- б

2017.06.22 | 22:21

2
Браво,дърветата виновни ,че се блъскат в тях простаци ,алкохолици и циганска сволач!
Жишева

2017.06.22 | 12:59

1
Какво ви става, бе хора??? Как ще сечете дърветата??? Какво търсят шофьорите при дърветата? Да не би дървото да е поникнало на пътя им? В нормалните страни дори заобикалят дърво, ако се случи да стои на трасето, по което строят пътища. Дори гнездо на рядка птица да срещнат, пак за

Добави коментар

Водещи новини