Две обвинения за ученика, който преби учителка

  • 21 юни 2017 14:41

  • 3061
  • 3
Две обвинения за ученика, който преби учителка
©

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с нападението над преподавател в Софийската професионална гимназия по туризъм, извършено от ученик в същото учебно заведение, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

На 20.06.2017 г. седемнадесетгодишният М. Ц. влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където в този момент се намирали учители от гимназията, една от които - Б.К. Непълнолетният Ц. започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това същият се насочил към стоящата в близост св. К., като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. В резултат на действията на обв. Ц. пострадалата К. е получила лека телесна повреда.

Във връзка с извършеното от М. Ц., на 21.06.2017 г. същият е привлечен като обвиняем за две престъпления – нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му /чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до три години, и хулиганство /чл. 325, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. 

С оглед необремененото съдебно минало на обв. Ц. и предвид непълнолетието му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността да извърши друго престъпление. Разследването по делото продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3061 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.23 | 15:17

3
А бе идиоти ,какъв надзор от педагогическа стая бе мухльовци .Тоя бандит ще направи същото и с надзора.Тая нехранимайковец ,неграмотник и бъдеща мутра не трябва да излиза от затвор ,докато не му дойде акъл в тиквата му .

2017.06.23 | 15:16

2
Престъпление,обвинение и наказание,къв е проблема?
Крум Страшни

2017.06.23 | 15:04

1
Аааах , досега трябваше да има поне сто коментара за това копеленце мръсно и за тъпите му родители . Ако беше за някоя тъпня , ще се скъсате да пишете , а сега мълчите като п...ки.Да го изключат. за ВИНАГИ , а на учителката трябва да поднесат дълбоки извинения.Бащата да си взема изрода и да си го блъска в главата , че добре го е възпитал. Боже пази България !

Добави коментар

Водещи новини