Проект на Регионалната библиотека в Разград спечели финансиране от САЩ

  • 21 юни 2017 09:34

  • 1998
  • 0
Проект на Регионалната библиотека в Разград спечели финансиране от САЩ
© Facebook

Проектът "Чети под небето, твори в библиотеката" на Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград спечели финансиране от Ресурсния център за международни изследвания в Айова, САЩ, съобщиха от библиотеката.

Ресурсният център е нестопанска организация с мисия да насърчава международното обучение и развитие чрез регионални инициативи. Като предишен участник в международен обмен през 2004 г. Разградската библиотека e добила право да разработи проект, насочен към местната общност. Сега са били одобрени само четири проекта в цял свят, като единият е на разградската библиотека.

Проектът е за техническо оборудване на лятната читалня и създаване на творчески кът в библиотеката. Творческите кътове са особено популярна тенденция в световен мащаб, пространство, където деца и възрастни могат да творят чрез използване на технологии - 3D-писалки, принтери, роботизирани игри. Тези места също помагат да се подготвят потребители, които се нуждаят от най-важните умения на 21-ви век в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, посочват от библиотеката в Разград.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини