Татяна Дончева: Не може да се допуска медиен монополист да налага лош тон

  • 21 юни 2017 08:11

  • 3121
  • 2
Татяна Дончева: Не може да се допуска медиен монополист да налага лош тон
©

В съдебната система има сериозно напрежение. То произтича от работата на двата ВСС. Конфликтите белязаха работата. Това каза лидерът на Движение 21 Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в в ефира на БТВ.

„Последните конституционни промени не могат да бъдат реформа, но те не са лоши. Шефове на съдии са препоръчвали кого да изберат във ВСС. Те, обаче получиха скромна подкрепа. Имаше бизнеслобита и лобита на масони. В тефтера на Крсьо Черничкия имаше и добри магистрати. Те също понякога стават жертва“, посочи тя.

„Тази система на единоначалие в прокуратурата е проблем. При всички главни прокурори, това винаги се е проявявало. За промяна се иска воля. Тя трябва да стане без грозни отношения. Не може да се допусне медиен монополист да налага лош тон. Критично може да се говори за всеки. Проблемът е, че се говори с недопустим тон, който ни представя пред света като простаци. Съдебната реформа трябва да бъде обсъдена спокойно. Трябва да има дълбоки промени в Конституцията в тази посока“, подчерта Дончева.

По думите й самият Борисов трябва да разбере, че този дебат за системата трябва да започне. „Не може с аргументи, кое е либерално и социално, да се определя как ще работи машината. Винаги има една група, която да развива болтове“.

„Управлението с реформаторите беше по-лесно. Техните министри бяха по-сговорчиви и по-нормални хора, за разлика от патриотите. В Европа те се смятат за неприемливи. Това, че Европа премълча за формулата на управление у нас, означава че и там няма принципи и могат да приемат всяка безпринципност, стига да им отърва. Няма смисъл от нов референдум. Българите рядко желаят да се замислят след такова предложение. Голяма част от гласуващите не знаят за какво става дума“, каза още лидерът на Движение 21.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай Спас

2017.07.03 | 09:03

2
Ето така изглежда жена след дълга нощ. :) Поне да е шибала катеричката. :)))

2017.06.22 | 01:40

1
Комунистическа кукувица .

Добави коментар

Водещи новини