Опит за атентат на централната жп гара в Брюксел, нападателят е застрелян (обновена)

  • 21 юни 2017 00:51

  • 26257
  • 1
Опит за атентат на централната жп гара в Брюксел, нападателят е застрелян (обновена)
©

Отцепен е районът на централната гара в Брюксел, вследствие на взрив, при опит за атентат.

На място има изключително много полиция, военни и специални части. Над града летят хеликоптери и се  разширява периметъра, който е отцепен, изнасят се леките коли и автобусите на градския транспорт. Преди минути към мястото влязоха и два автомобила на спешна помощ. Няма информация за пострадали граждани. Нападателят, който е носел колан с експлозиви е ликвидиран от органите на реда.

Застреляният нападател е викал "Аллах Акбар", преди да причини експлозията в централната гара на Брюксел, съобщи АФП. Цитират се очевидци, които твърдят, че са видели млад мургав човек с количка, която се е взривила и е предизвикала паниката на гарата в Брюксел. Белгийският национален кризисен център по-късно заяви, че заподозреният е бил "неутрализиран" и ситуацията е под контрол.

Към 23.00 часа българско време на 20 юни 2017г. няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента на централната жп гара в Брюксел, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара, да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите.

Българското посолство в Брюксел следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Кралство Белгия: 00 32 473 981 042.

На извънредна пресконференция началникът на полицията в Брюксел Пиер Вандерсмисен потвърди, че взривът на централната гара е терористичен акт, предаде радио Фокус. И към момента районът около гарата, където нападателят бе ликвидиран, остава отцепен. На място има полиция, противопожарни автомобили и военни части. Остава затворен и Grand-Place.

Последвайте канала на

Novini.bg
26257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тръба

2017.06.21 | 07:48

1
Гнусен милиционерски боклук, това е само ултиматум! Следващото ще е АТОМ!!!

Добави коментар

Водещи новини