Русенският университет ще обучава студенти в 50 бакалавърски програми

  • 20 юни 2017 16:11

  • 1110
  • 0
Русенският университет ще обучава студенти в 50 бакалавърски програми
© Pixabay

През новата академична учебна година Русенският университет ще обучава студенти в 50 бакалавърски програми. Приемът на кандидатстудентски документи ще продължи до 28 юни тази година, съобщиха от висшето училище.

От там обясняват, че всеки ден - от 8,30 до 17,00 часа, включително събота и неделя, дежурни служители обработват формулярите и отговарят на въпросите на кандидат-студентите. Информационно табло, разположено непосредствено до входа на Ректората, дава указания какви стъпки трябва да направят младежите, които искат да продължат образованието си в Русенския университет.

Кандидатите, които са се явили на предварителните изпити в Русенския университет и са получили оценка, която ги удовлетворява, участват в предварително класиране за част от местата в определени специалности. Приетите в това класиране младежи, които се запишат за студенти, получават подаръци от Русенския университет - тениски и рекламни материали. Сред първите, които днес са се възползвали от оценките си и от предварителното класиране, са били близнаците Добромира и Мартин - те вече са студенти в специалност "Кинезитерапия".

Приемните изпити от редовната кандидатстудентска сесия ще бъдат на 1 и 2 юли, а класирането ще бъде публикувано на 4 юли тази година.

Последвайте канала на

БТА
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини