Уникални издания на Енциклопедия Британика в свиленградската библиотека (снимки)

  • 20 юни 2017 14:40

  • 2217
  • 1
Уникални издания на Енциклопедия Британика в свиленградската библиотека (снимки)
© Булфото

Библиотеката в Свиленград притежава две уникални издания на Енциклопедия Британика. На рафтовете са намерили място 29 тома от последното издание на хартия, печатано през 1992 година.

То е закупено изцяло с дарения на читатели и стотици граждани на Свиленград. Инициативата е на библиотекаря Иван Чончев и поета Ивайло Балабанов. То струва над 5 000 долара и е гордост за всяка подобна културна институция, хвалят се двамата.

Библиотеката на Свиленград притежава и уникално издание на справочника, печатано в САЩ през 1908 година. То е постъпило в свиленградската библиотека от програмата "Странджа – Сакар", през 90-те години на миналия век. Тя е единствената малка библиотека в България, която притежава две издания на най-големия и сериозен справочник в света. Оттогава специализирана информация се публикува в интернет, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.20 | 15:49

1
Да, някога се четеше много. Народът беше любознателен, интелигентен и жадуваше за знания, все повече и повече. Сега вече, това е минало, благодарение на западните зли сили.

Добави коментар

Водещи новини