КНСБ организира форум за заплатите в леката промишленост

  • 20 юни 2017 12:40

  • 4506
  • 0
КНСБ организира форум за заплатите в леката промишленост
©

КНСБ организира утре браншова конференция "Леката промишленост в условията на сложен икономически растеж - предизвикателства и перспективи", съобщиха от пресцентъра на синдиката.

Форумът ще се състои от 10 часа в конгресен център "Европа" в централата на Конфедерацията. Според изследване български шивачки и работещи в леката промишленост получават по-малко от работниците в Азия, посочват от КНСБ. Браншовата конференция ще даде отговор на въпросите за заплащането в шивашкия бранш и леката промишленост, ще бъдат обсъдени и възможностите за подобряване на възнагражденията. На форума ще бъдат представени отделни казуси на работници и работодатели от големи и по-малки фирми и предприятия, както и данни за средното заплащане в бранша.

Форумът ще бъде открит от президента на КНСБ Пламен Димитров и ще събере представители на най-големите компании в сектора, представители на регионалните звена на Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост (ФНСОЛП), Главна инспекция по труда, МТСП, МОН, министерство на икономиката, НОИ, професионални гимназии и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини