Шофьор загина във Франция заради барикада, направена от мигранти

  • 20 юни 2017 11:26

  • 6811
  • 0
Шофьор загина във Франция заради барикада, направена от мигранти
© gettyimages (архив)

Шофьор на товарен микробус загина снощи близо до френския град Кале при катастрофа, станала заради струпана от мигранти барикада на пътя - първи подобен случай от началото на мигрантската криза през 2014 г., съобщи БТА, цитирайки АФП.

Катастрофата станала към 3,45 часа местно време, когато микробусът на загиналия се блъснал в един от три камиона, блокирани от барикада от дървета, струпани на пътя от мигранти. След сблъсъка микробусът с полска регистрация се възпламенил, съобщи префектурата. На този етап самоличността на водача не е установена предвид състоянието на тялото, допълниха властите. Девет еритрейски мигранти са били задържани в един от блокираните от барикадата камиони и са поставени под стража.

Струпването на импровизирани прегради на пътя в района от отчаяни мигранти с надежда да забавят камиони, пътуващи за Великобритания, и да се опитат да се скрият вътре, беше почти ежедневие по времето, когато обитавания от мигранти бидонвил "Джунглата" край Кале все още съществуваше. С разрушаването на лагера през октомври 2016 г. тази практика беше преустановена, но от края на май тя се възобнови с връщането на мигрантите в района. Между 400 и 600 мигранти живеят в Кале и околностите при несигурни условия с надежда да се доберат до Великобритания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини