Майка на 6 деца преби социален работник

  • 20 юни 2017 07:53

  • 40129
  • 7
Майка на 6 деца преби социален работник
©

Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас, след като техен колега беше бит по време на работа. Служителката е нападната на работното си място от жена, на която казала, че не може да получи социална помощ.

Битата служителка се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне. "Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава", уточнява пострадалата жена пред БТВ. "След като детето е направило три последователни отсъствия семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана за 24 часа в полицията и освободена. Разговорът с майка й започва агресивно. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно.", заканва се Стоянка Филипова.Последното новородено е дадено в дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище. "Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата."

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи. Те настояват да имат паник бутон, а при ходене на терен да им се осигури охрана.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
40129 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
нана

2017.06.21 | 21:51

7
Цветан Цветанов казва да интегрираме пришълците.Щом не успяхме с циганите,дали си вярва този управник, на приказките? Пари за циганска интеграция,сега и пари за тези наши хрантутници,които за благодарност ни убиват,а резултат никакъв. Тогава защо хабим пари? Дали пък някои
ники

2017.06.21 | 21:51

6
сега бхк ще защити ли социалната работничка?????????????

2017.06.21 | 21:50

5
Пак сте спестили думата цигани, за да не ядосате подчовеците в гетата и БХК.
вд

2017.06.21 | 20:34

4
на 25 и вече 6 деца,много циганин много нещо,никой не обръща внимание как бързо се размножават,след няколко години ще са повече от нас ,тогава малоумните цигани ще представляват БЪЛГАРИЯ официално и в политиката и пред света
п.

2017.06.21 | 12:36

3
Те са свикнали само да им се дава,все едно държавата им е длъжник.Всички циганчета се водят на майките си на име,а те от своя страна нямат подписани бракове и се водят"самотни майки".Така не плащат такси за детски градини,ползват всички привилегии на самотен родител и получ

2017.06.21 | 01:36

2
Tezi xora yshkim ycheni nemogat li da si napravat edna prosta smetka ,4e veche gore -dolu sreshty polovinata naselenie nemoje da se osigori oxrana ostanalata polovina sa babichki i diadovzi na izmirane..Kogato biaxa dopredi 20 god. 200-300 000 zigani v durjavata ne im tyrsexa smetka ta sega li kogato sa pone 3 miliona..
Iskra Koleva

2017.06.21 | 01:35

1
Социалните работници най-добре виждат траегедията ,мизерията и криминалните деяния на държавата.Те не са съдници а помагащи на обезумелите от нищета,липса на образувание,здравни грижи и човешко достойнство българи. Съответно ако се държат като контрольорите по трамваите

Добави коментар

Водещи новини