Харесайте facebook страницата ни

ЕС запазва санкциите си срещу Русия

© gettyimages (архив)

Европейският съюз ще удължи отново икономическите си санкции срещу Русия заради предполагаемата й подкрепа за проруските бунтовници в Източна Украйна, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, предаде БТА, цитирайки АФП.

Европейците настояват за пълно спазване на постигнатите през 2015 г. в Минск договорености за прекратяване на боевете, преди да отменят санкциите си. Длъжна съм да констатирам, че няма реален напредък в прилагането на договореностите, което ме кара да мисля, че ще се вземе решение за удължаване на действащите санкции, заяви Могерини на пресконференция в Люксембург. Придържайки се към политиката, приета след анексирането на Крим от Русия през март 2014 г., 28-те удължиха днес с една година санкциите, забраняващи инвестициите в Крим и вноса на кримски продукти в ЕС. Както и при новите санкции, описани като дипломатически отговор на ЕС на незаконното анексиране на Крим, промени в линията не се очакват и при икономическите наказателни мерки срещу Русия, въведени през лятото на 2014 г.

Те засягат близо 150 души, включително приближени на руския президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, ... към профила , фигуриращи в "черния списък" на ЕС, но също банки, петролни компании и отбранителни предприятия в отговор на предполагаемата подкрепа на Москва за офанзивата на сепаратистките бунтовници в Източна Украйна, започнала през април 2014 г. Въпросът ще бъде разгледан от европейските държавни и правителствени ръководители на срещата им на 22 и 23 юни в Брюксел, предвид това, че конфликтът, взел над 10 000 жертви за три години, тази пролет отново се изостри.

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е ... към профила и германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. ... към профила , чиито страни посредничиха за договореностите от Минск, както и Федерика Могерини, ще информират колегите си за положението на място. "Процедурата и съдържанието на решенията ни за санкциите, свързани със ситуацията в Украйна, не са се променили. Страните членки вземат решение в зависимост от прилагането на споразумението от Минск", отбеляза ръководителката на европейската дипломация.

Дипломатически източник, поискал анонимност, вече каза, че Франция и Германия смятат да препоръчат удължаване на санкциите, тъй като на място примирието не се спазва. Имаме време до 31 юли, когато изтича срокът на тези санкции, каза Могерини и уточни, че страните в ЕС ще вземат официално решение след срещата на върха тази седмица.

Коментари
Коментари (7)
Коментирай
(гост)
21.06.2017 | 05:44

Глупаво става с тези санкции. Ще го отчетеме като грешка след време.

Рейтинг:
 
0
анархист (гост)
21.06.2017 | 05:44

тогава скоро очаквайте покачване цените на газа и петрола.

Рейтинг:
 
0
(гост)
21.06.2017 | 05:45

До "хи-хи-хи-хи". Примката се затяга на майкати в а**са. Спри да пиеш белина и помисли малко какво ще стане ако Русия спре доставките на петрол и природен газ за Гейвропа в отговор на тея санкции. Тея като тебе и онези ла*на от Гейропа ще му лазят в краката и св*рки ще му правят с

Рейтинг:
 
1
(гост)
20.06.2017 | 23:32

Тая разокавата ли налага санкции, да паднеш от смях..!

Рейтинг:
 
1
mihail (гост)
21.06.2017 | 05:45

санкциите няма да помогнат в случая

Рейтинг:
 
1
хи-хи-хи-хи (гост)
21.06.2017 | 05:45

Примката около измършавялото пиянско вратле се затяга до откат , пияндурниците вият на провала от глад , но милиционерско-олигархичната клика си е седнала на ушите и се прави че не чува .

Рейтинг:
 
25
(гост)
21.06.2017 | 05:45

поредната откачалка от гей запада

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар