Харесайте facebook страницата ни

В САЩ арестуваха млад мъж за убийството на мюсюлманка

© gettyimages (архив)

Млад мъж е задържан за убийство на тийнейджърка, извършено вчера, след като тя и нейни приятелки мюсюлманки излезли от ислямски център в Северна Вирджиния, предадоха световните агенции.

Днес нападателят, 22-годишният Даруин Мартинес Торес се яви пред местен съд, разглеждащ младежки и семейни казуси. Съдът постанови, че той ще остане в ареста до следващото съдебно заседание на 19 юли. Местни издания идентифицираха жертвата като Набра Хюсеин. Нападението е извършено малко преди изгрев слънце вчера в град Стърлинг в Северна Вирджиния. Момичето, което било на 17 години, и нейните приятелки били облечени в абая. Те участвали в среднощни религиозни прояви в местния ислямски център, организирани по време на Рамазана. Момичетата излезли от центъра и се насочили към заведение за бързо хранене, за да похапнат преди да започнат дневния пост за Рамазана.

Близо до ислямския център те се натъкнали на кола, шофирана от Даруин Мартинес Торес. Той излязъл от колата и започнал да обижда момичетата. Между тях и него избухнал скандал и тогава той нападнал Набра Хюсеин. Нейните приятелки се втурнали към ислямския център, за да търсят помощ. През това време нападателят изчезнал заедно с тялото на жертвата си. То било открито по-късно захвърлено в езерце наблизо. Нападателят бил задържан малко след това. Полицията съобщи, че не разглежда убийството като "нападение от омраза".

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
gost (гост)
21.06.2017 | 10:02

1:0 за Неизбежният Бял - разказ от Джек Лондон

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар