Нападателят от "Шанз-Елизе" е починал, бил известен на властите заради връзки с екстремист

  • 19 юни 2017 20:29

  • 22548
  • 4
Нападателят от "Шанз-Елизе" е починал, бил известен на властите заради връзки с екстремист
© gettyimages (архив)

Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на булевард "Шанз-Елизе" в центъра на Париж.

Колата е избухнала в пламъци, предаде АФП, като се позова на добре осведомени източници. Шофьорът, който е бил въоръжен, е тежко ранен и е в безсъзнание, след като бил повален на земята. Други пострадали няма. Следователите смятат, че става въпрос за умишлено нападение. Антитерористичното звено на парижката прокуратура е започнало разследване на случая, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. 

Малко по-рано френските власти съобщиха, че полицията се е намесила на прочутия булевард в центъра на столицата. Хора писаха в социални мрежи, че кола се е подпалила на "Шанз-Елизе". Очевидец съобщи, че полицията отцепва района близо до Елисейския дворец. Френската полиция призова хората да не ходят на "Шанз-Елизе".

Извършителят на атаката на булевард "Шанз-Елизе" в Париж е починал, съобщи френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от АФП. В колата му са били открити газови бутилки, автомат "Калашников" и пистолети, съобщи още Колон на пресконференция.

Мъжът, който по-рано днес се вряза с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" в Париж и който бе смъртоносно ранен, е на 31 години и е бил жител на парижко предградие. Той е бил известен на властите заради потенциални връзки с екстремисти, предаде АП, като се позова на източник от френската полиция. Мъжът е обитавал предградието Аржантьой и е имал така нареченото "досие С". Според властите това означава, че той е представлявал заплаха за сигурността и те са били наясно, че той е имал потенциални връзки с екстремисти, каза източникът, пожелал да запази анонимност.

По-рано днес френският вътрешен министър Жерар Колон каза, че нападателят е убит. Колон допълни, че опитът за атака срещу френските сили за сигурност в центъра на Париж показва, че заплахата е все още много висока в страната и това оправдава запазването на извънредното положение. Колон съобщи, че в сряда ще представи на заседание на министерския съвет проект на закон за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли тази година до 1 ноември тази година. Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите от 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
22548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.14 | 15:49

4
Мелето над европейските ценности продължава.

2017.06.29 | 12:06

3
Да гръмнат седесарския бардак на Раковска 134, вместо невинни хора.

2017.06.29 | 12:06

2
Де да беше Костов починалият...
алекс2

2017.06.21 | 03:16

1
Лондон ? Париж ?Брюксел ? Аааа мерси ! Мюсолмански гнезда ! От България по хубаво си няма ! Скоро скоро много българи в чужбина ще узреят...

Добави коментар

Водещи новини