Уникални за България сортове впечатлиха гостите на рождения ден на Симеон II

  • 19 юни 2017 15:00

  • 2730
  • 4
Уникални за България сортове впечатлиха гостите на рождения ден на Симеон II
©

Български вина от Тракия опитаха високопоставените гости на приема за 80-тата годишнина на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. Пет български изби представиха свои емблематични вина на събитието.

Една от избраните изби е New Bloom Winery от гр. Съединение. New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в технологично отношениевинопроизводители у нас. Винарната разчита на 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина. Производителят работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко). Всички високопоставени гости останаха очаровани от българските вина, представени на събитието.

New Bloom Winery предостави белия купаж New Bloom от сортовете Совиньон Блан и Шардоне. Серията New Bloom включва и купажно розе от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира и направи дебюта си на пазара това лято. От червените вина високопоставените гости пробваха екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. И двете серии вина се продават в България.

New Bloom Winery е изцяло обновена, а екипът енолози разполага с иновативната технология за микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина. Избата си поставя за цел да прави и налага модерни вина, отговарящи на съвременните тенденции във винопроизводството. Времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силния характер на сорта грозде. New Bloom Winery изнася българско вино в над 20 държави в целия свят. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.

Приемът събра 400 специални гости в двореца „Врана”, сред които трима президенти - Румен Радев, Георги Първанов и Петър Стоянов, бившите премиери Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, представители на бизнеса, медиите и други. На събитието бяха и престолонаследниците на бившите монархии на всички балкански държави съседи на България.

Последвайте канала на

Novini.bg
2730 4

Коментари 4

Добави коментар
Коста

2017.06.20 | 12:59

2
Платено с НАШИТЕ пари!
Тодор

2017.06.28 | 15:09

4
Силно ме съмнява, старчето е въшлив с пари.

2017.06.20 | 12:59

3
Тъпанар. СЕди си у кочината и се въргаляй в лайната. Токоз ти е нивото.

2017.06.20 | 12:59

1
дейба и мошенника ........................

Добави коментар

Водещи новини