Започна приемът на документи за изпитната сесия на Медицинския университет в Плевен

  • 19 юни 2017 13:10

  • 11558
  • 0
Започна приемът на документи за изпитната сесия на Медицинския университет в Плевен
©

Днес започна приемът на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на Медицинския университет в Плевен, съобщават от висшето училище.

Комисията за прием на документите ще работи до 30 юни. Освен на място в Ректората, зрелостниците могат да заявят желанието си в кандидатстудентските бюра в големите градове на страната или чрез системата за електронно подаване на документи на сайта на училището.

След завършено средно образование те имат възможност да кандидатстват за прием по държавна поръчка, редовно обучение, за магистърските програми по "Медицина" и "Фармация", както и за още 10 бакалавърски специалности във факултетите "Обществено здраве", "Здравни грижи" и в Медицинския колеж. Новите специалности, към които има засилен интерес от зрелостниците, са магистърската програма "Фармация" и бакалавърската "Медицинска козметика".

За бакалавърските специалности тази година се организира втори прием на документи през юли - от 19 до 22 юли 2017 година. Датите на редовните конкурсни изпити са през юли - на 5 и 12 юли, съответно по биология и химия за специалностите "Медицина" и "Фармация". Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини