Захариева ще участва в заседание на Съвет „Външни работи”

  • 19 юни 2017 12:03

  • 1849
  • 2
Захариева ще участва в заседание на Съвет „Външни работи”
© Булфото (Архив)

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва днес в редовното заседание на Съвета „Външни работи“, което ще се проведе в Люксембург.

Първите дипломати на страните от ЕС ще проведат дискусия по изпълнението на Глобалната стратегия на Европейския съюз година след представянето й на Европейския съвет. Министрите ще обсъдят сътрудничеството ЕС-НАТО въз основа на съвместен доклад на Върховния представител на ЕС и Генералния секретар на НАТО. Ще бъдат дискутирани външните аспекти на борбата с тероризма.

Темата за миграцията отново ще бъде на вниманието на първите дипломати на 28-те. Те ще направят преглед на напредъка по прилагането на рамката за партньорство една година след нейното създаване. Външните министри ще проведат дискусия по прегледа на Регионалната стратегия за Сирия, Ирак и заплахата от Да’еш, в частта по Ирак. Работният обяд ще бъде посветен на настоящата политическа криза в района на Персийския залив.

След заседанието на Съвета ще се проведе среща на министрите на държавите от Източното партньорство (ИП). Министрите на външните работи от ЕС и на шестте държави от ИП (Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна) ще подготвят срещата на върха на държавите от Източното партньорство, която трябва да се проведе на 24 ноември в Брюксел.

Преди началото на Съвета вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в работна закуска на „Приятелите на Грузия“, чиито домакини ще бъдат Словакия и Латвия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1849 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.19 | 17:17

2
Тъпа кифла.
hayabusa

2017.06.19 | 17:16

1
оставете тази платена дипломка дипломатка какви ги върши,как е бай боре може ли да движи :)

Добави коментар

Водещи новини