Харесайте facebook страницата ни

Как София се превърна в един по-зелен и по-дигитален град (видео)

© novini.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си ... към профила разказа в интервю за novini.bg за това как София се превръща в един по-зелен и по-дигитален град и сподели какво й дава сили да продължи напред.

Днес София е по-различна от това, което беше преди 10 години. „Положихме огромни усилия и смея да твърдя, че във всяка една от сферите направихме и правим реформи, които гарантират по – добрия вид на града“, заяви Фандъкова.
Кметът на столицата отчете като голям успех финансовата дисциплина и доверието в европейските партньори. Тя напомни, че са реализирани важни проекти в годините на финансова и икономическа криза. „Всичко това доведе до подкрепа за бизнеса и София остана града с най – ниската безработица. Реално тук дори няма такава. Развиха се сфери като ИТ – сектора“, добави Йорданка Фандъкова и допълни: „Разбира се, обаче има много работа“.

„Започнахме изграждането на улици и булеварди, кръстовища на две нива, но има какво още да се направи особено в кварталите. Базовата инфраструктура се подобри чувствително, не само в централната част на София. Успяхме за реконструираме големи булеварди като „Цариградско шосе“, който стига до АМ „Тракия“, „Ботевградско шосе“ до АМ „Хемус“, булеварди в „Овча купел“, в Дружба, в „Младост“. Те са доказателство, че инвестираме целево там, където минават най – много хора и навсякъде, където може изграждаме велоалеи. Виждаме, че все повече хора използват днес велосипеда“, заяви Йорданка Фандъкова.
Относно бул. „Дондуков“ кметът на София поясни, че реалното строителство ще стартира до десетина дни. „Внесохме предложение и по бул. „Дондуков“ да има велоалея със специални гранитни павета и сега чакаме решението на Министерство на културата“, обясни тя и добави: „Тежък ремонт ще бъде. Моля хората за търпение“.

Във връзка с предстоящата 2018 година и дали вече се обсъждат нови проекти, Йорданка Фандъкова заяви, че усилията и тогава ще бъдат насочени по възстановяване на инфраструктурата, строителството на училища и детски градини. „Ние правим така, че процесът да стане непрекъснат в тези сфери. Работим с ясна визия. В момента работим по отчуждителни процедури и проектиране на проекти за 2018 година. Предстоят ни много обекти следващата година, част от които са реконструкцията на трамвайни линии по бул. „Цар Борис III и „Алабин“, по ул. „Каменоделска“, ул. „Граф Игнатиев“, централната зона около храм – паметника „Ал. Невски“ и изграждане на участъци от връзките със северната скоростна тангента“, разкри столичният градоначалник.

„От квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ се очаква до края на годината да приключат дейностите за старт на доизграждане на Южната дъга на Околовръстния път“, заяви още тя и добави: „Плановете са сериозни“.
Според Фандъкова, изключително важно е и развитието на културния сектор.

„Благодарна съм много на подкрепата и на трите правителства на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила за изграждането на метро линиите, за инсталацията за отпадъци и за Околовръстния път. Това са изключително големи и важни придобивки за града“, каза Фандъкова.
„Вярвам, че с труд и постоянство, с последователни усилия, резултатите се постигат и затова съм мотивирана, както аз, така и екипа ми. Сила ми дава и доверието на гражданите“, заяви още кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Цялото интервю с Йорданка Фандъкова може да видите ТУК:

 

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Коментари
Коментари (20)
Коментирай
Муто (гост)
05.07.2017 | 17:25

Наглост Гьонсуратова Фандъкова

Рейтинг:
 
1
(гост)
05.07.2017 | 17:25

Къв зелен град кви пет лева след някоя друга година само във гробищата ще има дървета. Парковете и градинките се изсичат поголовно!

Рейтинг:
 
1
(гост)
05.07.2017 | 17:25

АРТИСТИТЕ ПАК ЛЪЖАТ.

Рейтинг:
 
1
ВИЖТЕ Я (гост)
05.07.2017 | 17:25

НАГАЖДАЧКАТА

Рейтинг:
 
2
(гост)
05.07.2017 | 17:25

Г-жа "Ще наредя проверка" да се вземе в ръце и да започне да уволнява компрометираните общински служители от Герб. Стига е хвърляла прах в очите на хората с тия безумни проверки които са само на книга и думи

Рейтинг:
 
0
(гост)
05.07.2017 | 17:25

Фандъкова е марионетката на Байхой. Кукла на конци.В СО са я обградили с далавераджии мошеници и крадци от Гроб.

Рейтинг:
 
1
Kak (гост)
05.07.2017 | 17:25

Kak???

Рейтинг:
 
1
(гост)
05.07.2017 | 17:26

Град на дупки, помияри и мръсотия!Иначе само приказват, колко много хората харесвали Данчето фандъкова!

Рейтинг:
 
2
(гост)
05.07.2017 | 17:26

Аха...И в коя книжарница можем да си го купим тоя научно-фанстастичен роман?

Рейтинг:
 
1
(гост)
05.07.2017 | 17:26

ей смотанячко лапаш ли мекия на бойко курвата....аааа фандък да теиба в устата пачавро

Рейтинг:
 
2
01 (гост)
05.07.2017 | 17:26

Та кое му е зеленото, като и в малкото градинки никнат молове и блокове

Рейтинг:
 
2
nurs (гост)
05.07.2017 | 17:26

Данче иди се прегледай на 4 км. явни признаци на шизофрениясе проявяват при теб. София е зелена, колкото хвостохранилище, една здрава плочка няма в центъра по малките улички, дупките са като кратери, пак по тези малки улички, което не ви пречи да затворите целия център да стоп

Рейтинг:
 
2
1 2
 
Добави Коментар