Стара Загора решава на референдум за ''Бедечка"

  • 18 юни 2017 09:23

  • 5253
  • 1
Стара Загора решава на референдум за ''Бедечка"
© Pixabay

Днес в Стара Загора се провежда референдум дали да се запази съществуващият парк "Бедечка" или да продължи застрояването му, пише news.bg. Става дума за 400 декара зелена площ с близо 4 хил. дървета и алеи. Припомняме, че се проведоха серия протести срещу застрояването и въпросът стигна до парламента.

Въпросът за местното допитване е: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал Бедечка, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. "Хан Тервел", от запад - ул. "Иван Вазов", от север - алеята към предприятие "Труд" и от юг - ул. "Хр. Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров вече обяви, че ще гласува с "да".

Първият вариант е по завършване промяната на общия устройствен план, която сме предвидили.

Втори вариант е нещата да останат, както са до момента. Това означава да има изграждане на квартал. Това са двете възможни опции, разясни Тодоров.

Броят на избирателите по основни списъци е 143 172.

За гласуване са разкрити 208 избирателни секции, с общо 1040 членове на СИК. Секционните избирателни комисии са съставени от петима членов

Последвайте канала на

Novini.bg
5253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.18 | 22:43

1
Заралии да гласуват против мутро-седесарката власт.

Добави коментар

Водещи новини