Полиция изведе Тереза Мей след среща с жители на квартала с изгорялата сграда

  • 16 юни 2017 21:47

  • 12529
  • 1
Полиция изведе Тереза Мей след среща с жители на квартала с изгорялата сграда
© Gettyimages

Полицейска охрана изведе британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в след срещата й в лондонска църква с оцелели от пожара в Гренфел тауър, лидери на местната общност и жители на квартала, които обкръжиха колата й с викове "Срам за теб" и "Страхливка", предаде Асошиейтед прес.

След срещата с оцелелите Мей обяви фонд на стойност 5 милиона паунда в тяхна помощ и изрази съжаление за тежкото им положение. Пакетът включва гаранции за жилищно настаняване на останалите без дом възможно най-близо до предишното им местоживеене, както и за помощ за достъп до банкови сметки и пари в брой.

"Пакетът за подкрепа, който обявявам днес, цели да даде на пострадалите непосредствената спешна помощ, от която имат нужда, за да се грижат за себе си и за близките си. Ще продължим да обмисляме какво още е нужно да се направи", заяви Мей в декларация, разпространена от нейната канцелария. Но премиерът въпреки всичко не успява да преодолее обвиненията в липса на съчувствие, защото не се е срещнала с пострадалите при първото си посещение на мястото на пожара.

В открито писмо до нея лондонският кмет Садик Хан заяви, че пхората са разочаровани от липсата на информация за безследно изчезналите и за загиналите, както и от липсата на координация между спасителните и социалните служби. "Размерът на тази трагедия очевидно се оказва прекалено голям за местната власт, за да се справи сама", каза кметът.

Протестиращи пред местната община на Кенсингтън и Челси днес настояваха за държавна помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вампира Мей

2017.06.21 | 21:47

1
споко, ще финансираме войните в Авган, Сирия, Украйна, Ирак и.т.н. с вашите пари, а вие ще го духате

Добави коментар

Водещи новини