Тръмп: Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от мъжа, който ми каза да го уволня

  • 16 юни 2017 20:53

  • 6127
  • 3
Тръмп: Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от мъжа, който ми каза да го уволня
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския потвърди в социалната мрежа Туитър, че е обект на разследване във връзка с предполагаемата намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ през 2016 г.

"Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от мъжа, който ми каза да уволня директора на ФБР!", написа Тръмп, обвинявайки заместник-министъра на правосъдието Род Розенстийн, че осъществява лов на вещици.



Розенстийн беше човекът, написал меморандума, който Белият дом използва като оправдание за уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми на 9 май. В документа Розенстийн посочваше, че Коми не се е справил добре с разследването срещу Хилари Клинтън за използването й на частен имейл сървър като държавен секретар. Самият Тръмп заяви обаче в телевизионно интервю, че е уволнил Коми заради разследването на ФБР за намесата на Русия в изборния процес.

Розенстийн пое разследването за руската намеса в изборите, след като министърът на правосъдието Джеф Сешънс си направи отвод през март. След това Розенстийн назначи специалният прокурор Робърт Мълър, който в момента ръководи разследващите дейности. Американските медии съобщиха в сряда, че Мълър проверява дали Тръмп не е възпрепятствал правосъдието, като е уволнил Коми, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6127 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.19 | 23:54

3
МАЧКАЙ ТРЪМП, МАЧКАЙ КУРВЕНСКОТО ПЛЕМЕ ЮРОДИВО.

2017.06.19 | 23:54

2
розенщейн рева да уволнят коми сега реве че са го уволнили еврейски политически номера

2017.06.19 | 23:54

1
Ами, продължавай да лижеш задниците на подлите евреи и накрая ще си го получиш в пълна мярка.

Добави коментар

Водещи новини