Захариева се срещна с посланиците у нас (снимки)

  • 16 юни 2017 14:58

  • 2426
  • 2
Захариева се срещна с посланиците у нас (снимки)
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на представи приоритетите в областта на външната политика пред дипломатическия корпус.

„Радвам се да видя всички ви днес. С 90% от вас се познаваме и сме имали възможност да работим заедно в качеството ми на началник на кабинета на президента и на министър на правосъдието. Винаги сме имали открити и приятелски отношения и се надявам да запазим и в бъдеще доброто и ползотворно сътрудничество, което сме изградили през годините", обърна се вицепремиерът Захариева към посланиците, акредитирани у нас.


"Европейската и евроатлантическа посока на развитие винаги е била ключов интерес за България. Радвам се, че в това отношение има последователност и приемственост във външната политика. Вярвам, че в интерес на всички нас е да имаме силна и обединена Европа, която единствена може да даде адекватен отговор на многобройните глобални предизвикателства, пред които сме изправени днес. Ключово в тази посока е запазване на единството на Европейския съюз и задълбочаване на интеграцията между държавите членки", подчерта пред дипломатите вицепремиерът.

Сред важните цели, които правителството си поставя във външната политика в европейски контекст тя открои присъединяването на страната ни към Шенген и Еврозоната. Захарива посочи, че по време на Председателство на Съвета на ЕС актуалните теми ще са Брекзит, следващата многогодишна финансова рамка и развитието на ЕС.

В рамките на работната среща, вицепремиерът Захариева представи и своя екип в МВнР. Тя проведе и дискусия с чуждестранните дипломати по конкретни въпроси както от областта на двустранните отношения, така и от европейския и международен дневен ред.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.16 | 22:57

2
За какъв ШЕНГЕН говори тая, с нашето кривосъдие и Керибатски заплати ще ни изхвърлят от Европа!
анархист

2017.06.16 | 20:31

1
очалат соросоиден курвендел

Добави коментар

Водещи новини