Гръцкият премиер: Обърнахме нова страница

  • 16 юни 2017 09:37

  • 2235
  • 1
Гръцкият премиер: Обърнахме нова страница
© gettyimages (архив)

Ние обърнахме нова страница, написа гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли в Twitter, съобщи местният в. Екатемерини, цитиран от Фокус.

С тези думи министър-председателят на борещата се от години с икономическата криза южноевропейска държава коментира решението на финансовите министри от Еврозоната (Еврогрупата) да отпуснат поредния транш помощ на Гърция в размер на 8,5 млрд. евро.

"Имаме споразумение, което съответства на жертвите на гръцкия народ. С единство и решителност се движим напред, за да постигнем справедлив растеж и да излекуваме раните на кризата", написа Ципрас в системата за микроброгове след полунощ.

Еврогрупата се събра в четвъртък в Люксембург, за да реши дали да бъдат отпуснати допълнителни средства за затъналата в дългове Гърция. На срещата присъстваше и изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981,

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
този шушляк

2017.06.22 | 21:37

1
прилича на нашия- Тиквата. Всяко заробване на хората и държава го приемат за добро начало.

Добави коментар

Водещи новини