Политолози: Трябва да започне една нормална дискусия за мажоритарния вот (видео)

  • 16 юни 2017 08:33

  • 4165
  • 3
Политолози: Трябва да започне една нормална дискусия за мажоритарния вот (видео)
©

 Аз съм за мажоритарния вот, но без абсолютно мнозинство на втори тур.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политологът Георги Харизанов, който коментира темата за отхвърления от парламента мажоритарен вот. Това е една глупост и добре, че вчера не беше приета. Сега вече може да започне едно спокойно дискутиране по темата. В дискусията трябва да участват хора, които разбират от избирателни системи. Трябва да размишляваме по темата за френската мажоритарна система, която също е в два тура, но без абсолютно мнозинство. Там има възможност на втори тур да се явят повече от двама кандидати, разкри Харизанов.

Гост в студиото беше и политологът Цветанка Андреева. Чуваме много силни и популистични твърдения в парламента. Ясно е, че "Воля" няма никакъв интерес да подкрепи този закон. Обратното е при ДПС. Те имат интерс, но не подкрепиха закона. Вчера се случиха интересни неща. Това беше един фарс. Популизмът е модерен в момента. Мажоритарната избирателна система не е панацея за решаването на проблемите в обществото. Има много други проблеми, които трябва да бъдат решавани, каза тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4165 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.16 | 15:16

3
Късно е либе за китка! От вчера започна обратното броене...

2017.06.16 | 13:52

2
Нормална дискусия, но след всенароден бунт срещу мутро-седесарката мафия.
Българин

2017.06.16 | 13:52

1
И пак тия псевдо политици и експерти се опитват да обяснят на НАРОДА, кое видиш ли е най-доброто за ХОРАТА. А бе тия не разбраха ли че не е важно какво мислят те или какво на тях им се иска?!? Важно единствено какво иска НАРОДА! Това е ДЕМОКРАЦИЯТА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини