Освободиха директора на Националния литературен музей заради паркиране

  • 15 юни 2017 19:43

  • 2829
  • 3
Освободиха директора на Националния литературен музей заради паркиране
© Булфото (архив)

Уволняват директора на Националния литературен музей, защото си паркирал колата в двора на къщата на Яворов в София.

Въпреки че имотът е частен, министърът на културата преценил, че не може да работи с човек, който не разбира какво е паметник на културата.

Пламен Крайски беше назначен за директор на Националния литературен музей през март миналата година след спечелен конкурс и с 5-годишен мандат.

„Преди три седмици получих писмо от министерството, че в класацията и след като са проверили нашата дейност, нашият музей е отличен и имам похвала. Днес министърът казва, че не е доволен от мене. Да е жив и здрав”, посочи Пламен Крайски пред БТВ.

Днес колата му също беше паркирана в двора на къщата - музей на Яворов.

Културният министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за посочи, че щом той счита, че може да си паркира колата за по-удобно в българска светиня, не може да бъде директор на български културен институт.

Временно длъжността ще изпълнява Атанас Капралов, който е бил класиран на второ място при последния конкурс и временно е работил в музея. Според Пламен Крайски истинската причина да бъде уволнен е, за да бъде назначен Капралов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2829 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
известно

2017.06.21 | 10:18

3
ВЪПРОСНИЯТ КАПРАЛОВ , НАПУСНАЛ ДИМИТРОВГРАД МАЙ ЗАРАДИ ПРИЯТНИЯ СИ ХАРАКТЕР И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ СИ СПОСОБНОСТИ, Е РЕШИЛ ДА ПРЕВЗЕМА НА АБОРДАЖ ВСИЧКОТО ДИРЕКТОРСКИ ПОСТ В СОФИЯ! И МАЙ НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО ДОСАЖДАЙКИ И ПАРАДИРАЙКИ С ИЗМИСЛЕНИ ФЕЙСБУК ПОЗНАНСТВА! КОЙ СЕ ХВАН

2017.06.16 | 14:41

2
има наш човек за уреждане
зяпаща

2017.06.16 | 14:41

1
Всеки по-умен и непослушен - вън! Така е в Царството на тиквите и недоучените.

Добави коментар

Водещи новини