Кметът на Хитрино не приема мотивите за изключването му от ДПС

  • 15 юни 2017 14:47

  • 6229
  • 1
Кметът на Хитрино не приема мотивите за изключването му от ДПС
©

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил и бившият общински председател на ДПС в населеното място Мустафа Ахмед не приемат мотивите, с които са изключени от ДПС.

Това обявиха двамата на пресконференция в Шумен, на която присъстваха общински съветници от Хитрино, членове на сформирания Обществен съвет в населеното място и представители на общинската администрация в Хитрино, предаде БТА. Приемам изключването ми от ДПС, така е преценило централното ръководство на партията, но не и посочените мотиви за това. Ние харчим публични средства, няма как те да не са публично обявени и обвиненията за това са без основание. Длъжни сме в края на всеки месец да обявяваме направените разходи за възстановяването на Хитрино и го правим на сайта на общината; не е изхарчена и една стотинка без решение на Обществения съвет в Хитрино, каза Исмаил. Досега са харчени предимно средства, предоставени от БЧК - около 600 000 лева и за всеки разход в края на всеки месец правим отчет в червенокръстката организация, съобщи той. По думите му с решение на Обществения съвет са направени разпределения според щетата на различните имоти в Хитрино, които са обявени на видно място в общинската администрация в Хитрино. Който е имал претенции е правил възражения, които са били разглеждани отново от Обществения съвет. Ако сме допуснали някаква грешка, тя е била поправяна, отбеляза Исмаил.

Относно изборните резултати на ДПС от последните избори Исмаил каза, че ако от партията са в безизходица и паника, че са загубили около 170 000 гласа, не е виновен той. Ако искат с мен да се разправят политически, да го направят с политически език, на политически терен, но няма да позволя обиди и груби лъжи, заради добротата на всички хора, които са били съпричастни с трагедията в Хитрино.
Вече бившият общинският председател на ДПС в Хитрино Мустафа Ахмед отбеляза, че член шести от устава на ДПС, по който са изключени от партията с Нуридин Исмаил, е за злоупотреби и много тежки провинения и не са писмено уведомени за отстраняването им от партията. Ахмед заяви, че такива тежки провинения двамата нямат. Според Исмаил истинската причина за изключването му от ДПС е защото от ръководството на партията искат да имат "послушковци" в регионите. Той каза, че не възнамерява да се занимава с политика, "но няма да оставя Хитрино".

Той съобщи още, че другите средства, които се харчат са по Социалния фонд. Там редът е да се направи оценка на щетата на имота от специалисти, след което Общинският съвет в Хитрино гласува решения за необходимите ремонти, които се пращат в органа, който управлява този фонд - Министерството на труда и социалната политика. По набирателната сметка на общината не сме правили сериозни плащания освен пари, които са дадени за обезщетение на близките на загиналите и за лечение на пострадали, с решение на Обществения съвет, отбеляза Исмаил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.15 | 21:31

1
Още ли не ти стана ясно резняко че си изключен от ДПС защото си бъркате по аналите с Байхой. Ай сега бегай ставай член на Гроба.Анадъм.

Добави коментар

Водещи новини