На музикална и балетна класика ще се насладят зрители в "Двореца" в Балчик

  • 15 юни 2017 14:26

  • 1658
  • 0
На музикална и балетна класика ще се насладят зрители в "Двореца" в Балчик
©

Държавният културен институт "Двореца" в Балчик открива сцена за музикалната и балетна класика. Подиумът за спектаклите ще бъде вдигнат на плажа пред вила "Тихото гнездо" в архитектурно-парковия комплекс, съобщават от културния център.

Афишът се открива на 8 юли с популярния мюзикъл "Котките" на Андрю Лойд Уебър. Постановката е на професор Светозар Донев, а музиката ще звучи под диригентската палка на Страцимир Павлов.

В балетната гала вечер на 15 юли на сцената ще оживеят фрагменги от "Ромео и Жулиета", "Лебедово езеро", "Кармен", "Отело", "Дон Кихот". Произведенията на балетната класика ще представят артисти от Красноярския театър за опера и балет, Русия, и Държавната опера във Варна.

Мюзикълът "Тримата мускетари" на Максим Дунаевски ще има своята премиера във Варна, а на 4 август ще гостува в Балчик, информират от държавния културен институт. В ролята на Д`Артанян ще се превъплъти театралният и филмов актьор Ованес Торосян. Оперетната гала вечер "Мега спектакъл със звездите" ще привлече публиката с популярни арии в изпълнение на чуждестранни гост солисти. Концертът ще се състои на 12 август, посочват от културния център.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини