Вкуси удоволствието от Златна Прага със Staropramen

  • 16 юни 2017 09:49

  • 2499
  • 0
Вкуси удоволствието от Златна Прага със Staropramen
©

Чехия е страна с богато наследство и традиции, датиращи от далечни времена, а Прага е най-яркият ѝ символ. Очарованието, което крие града, привлича целогодишно безброй туристи. Истинската магия на европейската столица се намира в комбинацията от събраните на едно място неподправен бохемски дух, творческа атмосфера, вкусна храна и качествено пиво - наслада, на която не можеш да устоиш! Един-единствен елемент обаче е достатъчен, за да ни предаде вълшебството на Прага, и това е Staropramen - Пражка бира №1 в света!

Популярното чешко пиво неслучайно е станало нарицателно за качество и добър вкус. Staropramen се приготвя по специална, доказана във времето рецепта от висококачествени сортове хмел и контрастни нотки малц, придаващи характерния балансиран вкус и наситен аромат. Двата отличителни вкуса Staropramen Lager и Staropramen Dark са достойни представители на марката в България, а от този сезон всички ценители ще могат да се наслаждават както на тъмното, така и на светлото предложение на Staropramen през цялата година.

И двете разновидности притежават уникална вкусова идентичност и не могат да бъдат сбъркани. Прецизно подбраната храна обаче би могла да превърне моментите със Staropramen в едно несравнимо питателно приключение и автентично пътуване към Златна Прага. Staropramen Lager притежава неподражаем малцов вкус, наситен аромат на чешки хмел и ярък златист цвят. Той оставя мек горчив завършек след всяка глътка, който нежно гали небцето. Светлото изкушение от портфолиото на Staropramen е с алкохолно съдържание от 5% и за най-оптимално преживяване е добре да се консумира изстуден до 5о-6о С. Перфектни допълнения за още по-богат вкус на чешкото пиво са ястия с пилешко и телешко месо, морски дарове, свежи салати и десерти с цитрусови плодове.

Staropramen Dark завладява с богатата си текстура, приятна горчивина и мек вкус с тофи нотки. Той се отличава чрез чешкия си характер и плътен цвят на препечен тъмен малц. По-ниското алкохолно съдържание от 4,4% го правят отличен избор за всеки сезон, особено поднесен с идеалната температура от 8 о-10о С. Съчетания със свинско, телешко и дивеч са най-подходящата хранително-вкусова комбинация, която съвършено ще подчертае отличителния вкус на Staropramen Dark. Освен това можете да допълните богатия вкус на пражката бира и с различни шоколадови десерти, за още по-голяма наслада. Специални комбинации на Staropramen Lager или Staropramen Dark с храна, може да намерите на новата платформа ChefXperience.

Изборът на един от двата вкуса не е сложен, но зависи от това с какво искаме да го съчетаем, защото моментите на удоволствие със Staropramen са безкрайни. Това са онези малки радости, които чехите наричат с усмивка „pohoda“- събирателно за малките удоволствия в живота. И ако преди трябваше сами да ги създаваме, то вече Staropramen го прави вместо нас.

И ето как златните комбинации, в които участва Пражка бира №1, се превръщат в нещо повече от просто консумация на пиво. Staropramen не поставя граници, а разширява хоризонти. Премиалната бира е най-добрият избор, когато се наслаждаваме на приятни вечери вкъщи или в хубав ресторант, когато в края на деня отпочиваме след добре свършената работа, в специални моменти или просто когато се забавляваме с приятели. Независимо коя от двете разновидности изберем, незабравимото усещане е гарантирано с всяка глътка, защото Staropramen не само утолява жаждата, а носи богатия вкус на живота

Na zdravi!

Последвайте канала на

Novini.bg
2499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини